Telegram’ın kurucusu Durov’dan Erdoğan ve Bolsonaro örneği

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 3:40 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 3:40 pm

Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun da Telegram’a katıldıklarını belirterek, liderlerin Telegram’ı tercih etmesinden ötürü onur duyduklarını bildirdi.

Whatsapp’ın aldığı güncelleme kararı sonrası ilgi odağı haline gelen Popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, “İnsanlık tarihinin en büyük dijital göçüne tanık oluyor olabiliriz. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da Telegram kanallarını açtılar” ifadelerini kullandı.

Telegram kanallarının, liderlerin kitleleriyle güvenilir bir şekilde bağlantı kurmasının “tek doğrudan yolu” olduğunu savunan Durov, “Liderlerin Telegram’ı tercih etmesinden ötürü onur duyduk. Telegram kanalları, 2010’ların teknoloji platformlarıyla eş anlamlı hale gelen manipülatif algoritmaları kaldırarak kamusal iletişime şeffaflık ve bütünlük kazandırır” diye konuştu.

Telegram kullanıcı sayısının bu yılın ilk haftasında 500 milyon kişiyi geçtiği açıklanmıştı.

WhatsApp’ın ‘zorunlu güncellemesi’ neleri kapsıyor? İşte detaylar…

Telegram 3 günde rekor kırdı!