Telegram ve Apple yine mahkemelik oldular

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2020 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2020 Pazar 6:22 pm

Son zamanların en çok tercih edilen iki teknoloji devi Telegram ve Apple mahkeme yollarına düştü diyebiliriz. Aslında Apple firmasının ilk kez davalık olduğunu söylemek mümkün değil.

Telegram ve Apple yine mahkeme kapılarında. Şirket bundan kısa bir süre önce defalarca yine aynı konu yüzünden mahkemelik olmuştu. Bu sefer konu çok daha kritik diyebiliriz.

Telegram

 

Küresel çapta en büyük uygulama mağazalarından bir tanesi olarak bilinen Apple uygulama mağazası, kullanıcılardan ciddi miktarlarda para istiyor. Herhangi bir uygulamanız var ve bunu Apple Store üzerinden paylaşmak istediğinizi varsayalım. Bu durumda %30 komisyon ödemek zorundasınız.

Telegram’ın kurucu ortağı ve CEO’su Pavel Durov, Apple’ın uygulamalara getirdiği yüzde 30’luk vergi ile ilgili çok sert konuştu. Ona göre bu vergi adaletsiz ve Apple hiçbir şekilde bunu haketmiyor. Sadece komisyon talep edilmesi ve şirketin komisyon ödemeyenleri kendi uygulamasında barındırmaması kesinlikle adaletsiz.

YouTube’un reklam gelirleri geçen seneye göre bir miktar artış gösterdi. Bu artış çok büyük oranda olmasa bile yine de firmanın kârında önemli bir etkiye sahip. Bu durum Telegram şirketine göre son derece büyük bir haksızlık. Google Play Store üzerinden yapılan uygulama ekleme işlemi için herhangi bir ücret alınmıyor veya çok az alınıyor. Sizce Telegram şirketi böyle bir şikayette bulmak için haklı sebeplere sahip mi?

Netflix Splinter Cell dizisi hazırlıyor