Telegram 5.0 yepyeni özellikleriyle yayınlandı!

Yayın tarihi: 12 Aralık 2018 Çarşamba 4:24 am - Güncelleme: 12 Aralık 2018 Çarşamba 4:24 am

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında WhatsApp’ın en büyük rakibi diyebileceğimiz Telegram 5.0 sürümü ile karşımızda. Yepyeni bir tasarıma ve onunla birlikte yeni özelliklere kavuşan Telegram 5.0 ile birlikte bakalım neler sunuluyor?

Telegram, güncelleme yapmak yerine daha gelişmiş ve daha kullanışlı olarak nitelendirdikleri Telegram X uygulamasını sunmuştu. Şimdi ise yeni güncelleme ile karşımızda!

WhatsApp’ın liderlik koltuğunda yer aldığı anlık mesajlaşma uygulamaları arasında Telegram, hızla büyüyerek 4 yıl içerisinde 200 milyondan fazla kullanıcıya erişti ve WhastApp’ın en büyük rakiplerinden birisi haline geldi.

Yenilenen bir tasarımla karşımıza çıkan Telegram 5.0 ile paylaşılan medya ve dosyalar gibi içeriklere ulaşmak daha da kolaylaştırılmış. Yeni dillere de destek sağlayan Telegram, artık Türkçe olarak kullanılabiliyor.

Instant View 2.0 sayesindeyse uygulamadan çıkmadan gönderilen linkleri veya görselleri kolayca görüntüleyebilecek, makaleleri okuyabilecek veya gerektiğinde çevirisini görebileceksiniz.

Bunların haricinde iOS ve Android platformu için özel yenilikler ve hata düzeltmeleri de içeren Telegram güncellemesi, özellikle iOS versiyonunda ciddi hataların bulunduğu söylenirken, 400’den fazla küçük hatanın giderildiği belirtildi.

Android için videolara yakınlaştırma özelliğinin de nihayet kullanıma sunulduğu Telegram son sürümünü App Store veya Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.