Telefon kayıtları ortaya dökülüyor! Seçil Erzan’ın kuzeninin vergi kaçırma şüphesi bilirkişi raporunda

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 9:38 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 9:38 pm

Çok sayıda tanınmış isimi yüksek gelirli fon vaadiyle dolandıran Seçil Erzan soruşturmasında ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Erzan’ın şirketini başka kişinin üstünde gösterdiğini söylediği kuzeni Tanın Yılmaz için, Denizbank Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz’den 2 milyon TL’lik kredi istediği bilirkişi raporuna girdi.

Yüksek getirili fon vaadiyle Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi futbol dünyasının tanınan isimlerinin de aralarında olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 11 Nisan 2023’te tutuklanan Seçil Erzan’ın davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Seçil Erzan’ın 4 adet cep telefonu ve 3 adet sim kartına dair inceleme 200 sayfalık bilirkişi raporuna yansıdı.

Seçil Erzan’dan bilirkişi raporunda şoke eden ifadeler: Biraz kazandırıp geri alalım

VERGİ KAÇIRMA ŞÜPHESİ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, bilirkişi raporunda yer alan yazışmalarda Seçil Erzan’ın 19 Ekim 2021’de Denizbank Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz ile yaptığı görüşme dikkat çekti. Bu tarihte Erzan’ın Şahingöz’e, “Günaydın Yaşar, buradan yazmak istedim” diyerek kuzeni Tanın Yılmaz için 2 milyon TL’lik kredi çıkarılmasını talep ettiği görüldü.

Erzan’ın Şahingöz’e, gönderdiği mesajlarda dikkat çeken bir diğer nokta ise kuzeninin olduğunu söylediği şirketin resmiyette kuzeni üzerine kayıtlı olmaması konusu.

Erzan’ın rapora yansıyan Şahingöz ile gerçekleştirdiği mesajlaşmalarda “Tanın’ın resmiyette ortaklığı yokmuş. Şirket onun ama vergiden dolayı birkaç tane şirket kurulmuş vs. Giriftmiş birbirine, burada vergi olmasın diye bu şekilde hukuk danışmanı zamanında öyle kurdurmuş”, “Akşam avukatına sordu, ‘evrakları sisteme sokarsan bile bile kendini ele verirsin’ demiş” ifadeleri dikkat çekti.

“TAM YETKİ ONDA”

Bölüm Müdürü Şahingöz ise Erzan’ın bu mesajına, “Bu durumda resmiyette sunacağı gelir yok..” yanıtını verdi. Ancak Erzan, ısrar ederek, “Tam yetkiler ondaymış (kuzenini kastediyor)” dediği, Şahingöz’ün ise “Bu durumda kredi değerlendirme yapmamız sıkıntı.” dediği bilirkişi raporuna girdi.

Seçil Erzan’ın, kuzeni Tanın Yılmaz için istediği kredinin verilmesi için ısrarcı olduğu görüldü. Erzan’ın, Şahingöz’e peş peşe gönderdiği, “Bir ayda kapatacak bizdekini”, “Şahsi hesabında mevduatı var galiba, blokeler şahsi hesapta”, “Şirkette tüm nakit akışı”, “Tam yetki belgesi bir şey ifade etmez mi?” şeklindeki mesajlar da bilirkişi raporuna girdi.

252 YIL HAPİS İSTEMİ

Erzan ‘Özel belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

 

Kaynak: TELE1