Tele1’i hedef alan hesabı kim yönetiyor?

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 2:49 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:09 pm

İBB Haber isimli sosyal medya hesabı yandaş CNN Türk ile TELE1’in adını yan yana alıp hedef gösterdi. İBB Haber isimli hesabın ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Ayrıca paylaşılan fotoğrafın Murat Ongun tarafından önce TELE1’e yollandığı sonrasında da İBB Haber isimli sosyal medya hesabından paylaşıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Tele 1 muhabiri Engin Açar İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinde VIP lüks araç ile ayrımcılık yapıldığını yazmıştı.

Türkiye’nin gündemine oturan yazıda Engin Açar şöyle demişti:

RAHATSIZ EDİCİ AYRIMCILIK

Bu düşünce bende Ertuğrul Özkök’ün “Business Class” diye bilinen, özel ve daha konforlu bölümünde yolculuk yaptığını gördüğümde başladı. Kendi parasıyla mı o bölümden almıştı bileti bilmiyoruz, sormanın da ayıp olacağını düşünerek üzerine gitmedik, ama tablo hoş değildi. Nagehan Alçı ve Akif Beki başka bir uçakla geldikleri için onların hangi sınıftan uçtuklarını göremedim.

Ancak indiğimizde gördüğüm tablo, “ayrımcılığın” tesadüf olmadığını düşündürüyordu.

Bekleyen üç basın aracı vardı.

İkisi yarım otobüs şeklinde bizim içinde bulunduğumuz araçtı.

Diğeri ise lüks marka ve konforlu bir VIP minibüstü.

VIP lüks minibüs Ertuğrul Özkök, Nagehan Alçı, Akif Beki, Özlem Gürses gibi belirli gazetecilere ayrılmıştı. Onlar bu araçla programı takip etti. Can sıkıcı bir durumdu.

Yapılan bu ayrım, geziyi takip eden diğer gazetecilerin tepkisine de neden oldu. Özellikle bizim canımız çok sıkıldı. Çünkü, geziyi adım adım izleyen ve canlı yayınlayan Tele1’di. VIP araçta bulunanların temsil ettikleri kurumların hiçbiri canlı yayın yapmadı.

İmamoğlu’nun başarılı Karadeniz gezisinde Alçı’ya ilgi yok, tepki vardı!

TELE1’İ HEDEF ALDILAR

Açar’ın yazısı çok sayıda medyada haberleştirildi. Fakat sosyal medyada İBB Haber adıyla paylaşım yapan bir hesap Tele 1 ve CNN Türk’ün adını yan yana koyarak hedef aldı. Paylaşımda aracın lüks olmadığı iddia edildi. Söz konusu aracın fotoğrafı bir gün sonra Ertuğrul Özkök tarafından da paylaşıldı.

Özkök’ün ve İBB Haber’in paylaştığı fotoğraf Tele 1 muhabiri Engin Açar’ı doğruladı. Açar lüks aracın Mercedes Sprinter olduğunu söyledi. Paylaşılan fotoğrafta da bu lüks araç ile bir grup gazetecinin seyahat ettiği görülüyor. Yine muhabirimizin geziyi takip ettiği araç ise yarım otobüs.