TELE1’e organize saldırıda bu kez Levent Gültekin devreye sokuldu!

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 8:24 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 8:56 pm

RTÜK tarafından cezalandırılan TELE1 ile hedef gösterilip tutuklanan Merdan Yanardağ’a organize saldırılara Abdullah Gül’ün yaveri Levent Gültekin de katıldı. “Tek bir gün bile Abdullah Gül aday olmalı demedim” yalanını söyleyen Gültekin TELE1 için ‘çete’ dedi!

CHP’de kaybedilen Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayan ‘değişim’ tartışmaları sürerken, daha önce ortak adayın Abdullah Gül olması yönünde açıklamalar yapan Levent Gültekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığını iddia ettiği konuşmalarla gündemde.

Kılıçdaroğlu ile yaptığını iddia ettiği bir konuşmayı aktaran Levent Gültekin “Kılıçdaroğlu’na adaylığı için bu ülke için son şans, bu şansı heba etme dedim. Kılıçdaroğlu bana ‘Ülke bitti hiçbirimizin kurtarma şansı yok’ dedi. ‘Kemal Bey o zaman aday olma lütfen’ dedim, bana ‘Adaylığımı engelleme şansım yok’ dedi” ifadelerini kullandı. CHP “hayal ürünü” diyerek iddiayı yalanladı.

Ancak Gültekin’in açıklamaları bununla da sınırlı değil.

Gültekin daha önce CHP içerisindeki bir grubun Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dayattığını ileri sürmüştü. Gültekin devamında “2017 referandumda ‘İnşallah ‘evet’ çıkar da biz kurtuluruz’ diyen kişi şu an Kemal Bey’in adaylığını organize ediyor” demişti. Gültekin’e bu açıklamasının kaynağı sorulduğunda ise yanıt vermemişti.

Yine aynı Gültekin, araştırmacı Bekir Ağırdır’ın 2018’de Abdullah Gül’ün adaylığı için parti liderlerine bir anket sunduğunu iddia etmişti. Gültekin’e bu iddiasının kaynağı da sorulmuş fakat buna da yanıt gelmemişti. İddiayı sonrasında Bekir Ağırdır yalanlamıştı.

Gültekin’in 2018 seçimleri dahil olmak üzere cumhurbaşkanı adaylığı için sık sık AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü pazarlamasına TELE1 tepki göstermişti. Tutuklu TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Gültekin’in bu planını afişe etmiş Gül’ün ismini gündemden çıkmasını sağlamıştı.

Gül sevdası bitmeyen Gültekin, muhalefetin kaybettiği seçim sonrası AKP’li troller, İYİ Partili vekillerin hedefe koyduğu TELE1’e saldırdı. Gültekin’in talimatı kimden aldığı bilinmezken, seçimden sonraki haftaki Erdoğan’la ilgili sarf ettiği dün gibi hafızalarda.

Gültekin’e göre Erdoğan seçim sonrası yumuşayacak ve yumuşak liderlik sergileyecekti. Seçimin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen hukuksuzluklar sürdü. Halkın oylarıyla seçilen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay halen tahliye edilmedi, RTÜK, TELE1’e 7 gün karartma cezası verdi. Yetmedi TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hedef gösterilip tutuklandı. 16 yaşındaki bir çocuk da Erdoğan’a hakaretten bir süre tutuklu kaldı.

Sürekli gördüğü rüyalarla Gül’ü pazarlamaya çalışan siyasal İslamcı Gültekin bugün utanmadan TELE1’e ‘çete’ dedi. Gültekin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün gündem olan konuşmamın içerdiği oyunu bir yıl önce halk tv’deki programımda anlatınca devreye ilk Tele 1 girdi ve tek bir gün bile Abdullah Gül aday olmalı demediğim halde bana Gül’cü iftirası atıp sözümün duyulmasını engelledi. Yani çete sandığınızdan daha kalabalık” dedi.

Yalanlarıyla ün salan Gültekin palavrasını dakikalar içinde kendisi çürüttü. Bir kullanıcı Gültekin’in paylaşımına “Abdullah Gül 2018 çatı aday olsaydı kazanırdı dedin….” diye yorum yaptı. Gültekin paylaşıma “Evet dedim, bunu dedim diye çarmıha mı gereceksiniz? O seçim kaybedildi mutlu musunuz?” diye yanıt verdi ve “Abdullah Gül 2018 çatı aday olsaydı kazanırdı dedin….” dediğini doğruladı.

Gültekin’in TELE1 ve Yanardağ’a organize saldırılar sürerken, yaptığı bu açıklama talimatın nereden geldiği sorusunu akıllara getirdi.

TELE1 ise tüm bu saldırılara rağmen gazeteciliğe devam ediyor.