Okullar açılmalı mı ve çocuğunuzu okula gönderir misiniz anketinde çarpıcı sonuçlar

Yayın tarihi: 5 Eylül 2020 Cumartesi 11:34 am - Güncelleme: 5 Eylül 2020 Cumartesi 1:26 pm

tele1.com.tr’nin “Sizce 21 Eylül’de okullar açılmalı mı?” anketine katılımcıların yüzde 83’ü “Hayır açılmamalı” görüşünü bildirdi. Okulların açılması halinde, “Çocuğunuzu gönderir misiniz?” sorusu yöneltilen katılımcılar, yine yüzde 83’lük oranla, “Hayır, göndermem” yanıtını verdi. Ankette, “Açılmalı” ve “Okula gönderirim” diyenlerin oranları da yüzde 17 oldu.

tele1.com.tr, Twitter üzerinden koronavirüs salgını nedeniyle açılıp açılmayacağı bir hayli tartışılan okulları sordu. Ankette katılımcılara, “Sizce 21 Eylül’de okullar açılmalı mı?” ve  “21 Eylül’de açılırsa çocuğunuzun okula gönderir misiniz?” soruları yöneltildi.

“Sizce 21 Eylül’de okullar açılmalı mı?” sorusuna cevap 5 bin 593 katılımcının yüzde 83’ü “Hayır açılmamalı” görüşünü bildirirken, yüzde 17’si ise “Evet açılmalı” yorumunu yaptı.

‘OKULA GÖNDERMEM DİYENLERİN ORANI DAHA FAZLA’

Okulların açılması halinde, “Çocuğunuzu gönderir misiniz?” sorusuna ise 2965 katılımcı yanıt verdi. Soruya katılımcıların yüzde 83’ü “Hayır, göndermem” yanıtı verken, yüzde 17’si “Evet gönderirim” dedi.

Bir katılımcı ankete, “Hastalık bu kadar zirve yaptığı dönemde nasıl çocuğunuzu gönderirsiniz,mümkün mü?” yorumunu yaparken, başka bir katılımcı, “Evde üç tane kronik hasta var. Bu mevcut şartlarda okullar açılırsa ve evdeki insanlar bu yüzden canlarından olursa tek sorumlusu Cumhurbaşkanı ve hükûmettir” diye yazdı.

Ankete katılanların okulların açılıp açılmamasıyla ilgili yorumları da önemliydi. Okul açılırsa çocuğunu gönderip göndermeme konusunda okurlar çarpıcı yorumlar yaptı.

İşte ankete yapılan yorumlar: