TELE1’den Fatih Portakal’a cevap: Bu bir Demokrasi testi ya varsınız ya yoksunuz

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 5:22 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 5:48 pm

AKP’nin bağımsız medya üzerinde bir baskı aracı olarak kullandığı RTÜK, TELE1 TV ve Halk TV’ye 5 günlük ekran karartma cezası verdi. TELE1 TV son 25 yılın en ağır yaptırımı olan cezaya “Aydınlık için bir dakika karartma” çağrısı yaptı. Çağrıya katılamayacaklarını bildiren Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, “#Tele1 in diğer kanallara 1 dk’lık ekran karartma önerisi bu ortamda yapılacak bir şey değil” dedi. Kanalımızın Portakal’a yanıtı ise, “Bu bir demokrasi ve dayanışma testi.. Zorlama yok.. Ya varsınız ya yoksunuz! İkilem bu kadar basit!” oldu.

İktidarın sopası konumundaki RTÜK’ün TELE1 ekranlarını 5 gün boyunca karartma kararı sonrası TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Aydınlık için bir dakika karartma” çağrısı yaptı. Çağrıda, ” TELE1 ve Halk TV ekranlarının karartılacağı 5 gün boyunca, saat 21:00’de RTÜK’ün ekran karartma cezalarını doğru bulmayan bütün televizyon kanallarını 1 dakika süreyle ekran karartmaya çağırıyoruz. Bu süre içinde, TELE1 ve Halk TV’ye uygulanan sansüre karşı çıkan aydınların, gazetecilerin, akademisyenlerin, siyasetçilerin de davet edilecekleri hiçbir TV programına katılmamalarını öneriyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünden yana bütün meslektaşlarımızın bu çağrıya uyacağına inanıyor; basın ve ifade özgürlüğü için bütün toplumu dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.

TELE1’den çağrı: Aydınlık için bir dakika karartma

FATİH PORTAKAL: BU ORTAMDA YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL

TELE1’in çağrısına “1 dk’lik ekran karartma onerisi bu ortamda yapilacak bir sey degil” diye karşılık veren Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal, “#Tele1 in diger kanallara 1 dk’lik ekran karartma onerisi bu ortamda yapilacak bir sey degil. Bir de kosul var: ya onlardan ya bagimsız gazetecilik deniyor. Bu da bir zorlama! Herkesin nerede durduğuzaten aşikar. Önemli olan zor zamanlarda inatlasma degil, sürdürülebilirlik…” ifadelerini kullandı.

TELE1’DEN PORTAKAL’A YANIT: BU BİR DEMOKRASİ TESTİ

Portakal’a TELE1’in yanıtı şöyle oldu:

Bu bir Demokrasi testi ya varsınız ya yoksunuz. Bu bir demokrasi ve dayanışma testi.. Zorlama yok.. Ya varsınız ya yoksunuz! İkilem bu kadar basit!

YANARDAĞ: MAZERET ÜRETMEYE KALKIŞMAK KOMİK VE ANLAMSIZ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da sosyal medya hesabından Portakal’a şu yanıtı verdi:

“#tele1’in önerisini uygulamak neden mümkün değil Fatih Portakal? RTÜK kararını kınamak için, 1 dk ekran karartmak çok mu zor? Bu bir demokrasi ve dayanışma çağrısı.. İkilem basit, ya varsınız ya da yok.. Sanırım anlaşılmadı. Mazeret üretmeye kalkışmak komik ve anlamsız.”

Maltepe’de eski eşini silahla yaralayan şüpheli tutuklandı

Cübbeli Ahmet’in Aziz Yıldırım anısı: Senin dualar tutmuyor