TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Joe Biden ve AKP arasındaki ilişkiyi ilk kez TELE1’e açıkladı

Yayın tarihi: 21 Ağustos 2020 Cuma 10:34 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2020 Cuma 11:07 pm

Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut’tun bugünkü konukları; TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Şair Ataol Behramoğlu ve Ekonomist – Siyaset Bilimci Aydın Sezer oldu.

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, AKP’nin ABD’de Başkan adayı olan Joe Biden’le olan ilişkilerini Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut’ta anlattı.

“Biden’in bugüne kadar hiçbir şekilde muhalefetle doğru düzgün ilişkisi olmadı” ifadelerini kullanan Polat, Joe Biden ve AKP arasındaki ilişki hakkında şunları kaydetti:

‘CHP’den kimse Biden’in kampanyasına herhangi bir bağışta bulunulmamış’

“Artık ABD’de seçim kampanyası başladı ve bu kampanyaya bağışlar yapılıyor. Bunlar çok doğal. Biden’in kampanyasına Türklerden kim destek oldu diye zaman zaman bakıyorum. Bunlar kamuoyuna açıktır. Çok enteresan. Burada CHP’nin bürosu da var ama CHP’den kimse Biden’in kampanyasına herhangi bir bağışta bulunulmamış ya da başka partilerden.

‘AKP’li Murat Güzel, Biden için bağış yapmış’

Çok enteresan bir isim Murat Güzel… Kendisi MÜSİAD’ın ABD’de kurucusu. Çok bilinen de bir isimdir burada. TASK denilen, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi var; bu da AKP desteğiyle kurulmuş dernektir. Orada da yönetici konumunda. Sanıyorum TÜRKEN Vakfı’nda da yöneticilik yapmış. AKP’nin temsilcisi bir anlamda. Baktığım zaman 21 Ekim 2019’da 2800 dolar, ‘Biden for President’ diye bağış yapmış. Bu şimdiden Biden’e yatırım yapılmasını gösteriyor. Kendisi Pensilvanya’da oturuyor, iş adamı. Hatta baktığımız zaman 2000’li yıllardan günümüze kadar çeşitli partilere de yaklaşık 750 bin dolarlık bağışta bulunmuş. Bu çok astronomik bir rakamdır. Bu bir seferde değil tabi”

Ataol Behramoğlu: Burada bir göz boyama olduğu çok açık ortada

“AKP bir konuda ısrarlı konuşuyorsa, bu milletin aleyhine olur”