TELE1, Türkiye’ye getirilmeye çalışılan kokainin üzerine gidiyor!

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 8:17 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 8:17 pm

Türkiye bir süredir Kolombiya’dan kalkan bir gemiyle Türkiye’ye getirilirken yakalanan 4 ton 900 kiloluk kokain olayını konuşuyor. TELE1 olarak bunun üzerine gideceğiz. Geminin konşimentosunda; Yükün kime ait olduğu, hangi limana yanaşacağı, uyuşturucunun  kime teslim edileceği yazılı, bu yasal bir zorunluluk.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya hesabından paylaştığı videolarda ciddi iddialar ileri sürmeye devam ediyor. Fakat iddialara yönelik herhangi bir soruşturma açılmış değil. Ancak uyuşturucu kaçakçılığı iddia değil, somut bir gerçek.

Yaşananlar üzerine gazeteci Hazal Güven, Avukat Salim Şen ile görüştü. Şen, ” Böyle bir şey olabilir mi? 5 ton kokain ya bu! Uyuşturucu ele geçiriliyor, menşei belli daha 10 gün evvel ikinci bir parti daha panamadan gönderilen ikinci kokain tekrar deşifre ediliyor ve bu ülkenin bununla mücadele etmesi gereken bütün birimleri suskun. Bunların gereğini yapmakla yükümlü olan organizasyonun başındaki adalet bakanı susuyor. Bugün konuşmayacaksınız ne zaman konuşacaksınız?” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNE KADAR SORUŞTURMA AÇILMAMASINA İLİŞKİN DE SORUŞTURMA AÇILMALI”

Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar, TELE1’e yaptığı açıklamada, “Şu anda bir soruşturma başlatılıyorsa da hem adli soruşturma başlatılması lazım, hem de bugüne kadar bu soruşturmaların neden başlatılmadığına dair bir soruşturma başlatılması gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE ESKİDEN GEÇİŞTİ, ŞİMDİ HEDEF”

Konuya ilişkin TELE1’e açıklama yapan İlhan CihanerTELE1’e “Türkiye daha önceden hep geçiş ülkesi olarak değerlendiriliyordu, ama son yıllarda artık aynı zamanda bir hedef ülke haline geldi” ifadelerini kullandı.