TELE1 Sezgin Baran Korkmaz’ı 1 sene önce deşifre etmişti

Yayın tarihi: 7 Haziran 2021 Pazartesi 5:03 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2021 Pazartesi 5:09 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 9’uncu videoda Türkiye ve ABD’de aranan Sezgin Baran  Korkmaz ile ilgili önemli iddialarda bulundu. Peker, Korkmaz’ın yurt dışına gitmeden önce Bakan Soylu ile görüştüğünü ileri sürdü. TELE1, Korkmaz hakkındaki iddiaları 1 yıl önce haberleştirmiş ve haberlerimize mahkeme kararıyla yayın yasağı getirilmişti.

 

 

TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat’ın 1 yıl önce yazdığı ABD Hazinesini sahte evrak ve işlemlerle yarım milyar doları aşan parayı teşvik ve vergi iadesi adı altında zimmetine geçiren ve bir ucu Türkiye’ye uzanan Kingston Kardeşler’in dolandırıcılık, kara para aklama ve yolsuzluk davası haberlerine engelleme gelmişti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 9. videoda hakkında iddialarda bulunduğu Sezgin Baran Korkmaz ABD ve Türkiye’de Kingston Kardeşlerin ABD hazinesini dolandırarak Türkiye’ye soktukları parayı kullanmakla yargılanıyor.

ABD’den Türkiye’ye uzanan kara para aklama davası

TELE1 ABD temsilcisi gazeteci Yılmaz Polat, haberinde uluslararası dev yolsuzluk olayını tüm detaylarıyla anlatıyordu.

ABD’nin Utah Eyaleti Salt Lake City’de görülen mahkemede, Kingston Kardeşler, dolandırıcılık, kara para aklama, vergi kaçırma suçlarını işleklerini kabul etmişti. Paranın Türkiye’de nasıl ve kimler tarafından aklandığı detaylarıyla yer alıyordu.

ABD Hazinesini dolandırma davası Türkiye’ye uzandı