TELE1 iddianameye ulaştı: SBK ‘kara parayı’ kimler üzerinden ‘ak’ladı?

Yayın tarihi: 20 Haziran 2021 Pazar 1:49 am - Güncelleme: 20 Haziran 2021 Pazar 7:19 pm

Kara para aklama suçundan yargılanan Sezgin Baran Korkmaz, ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklandı. TELE1, Korkmaz’ın hakkında açılan dava iddianamesine ulaştı. İddianamede paranın hangi isim ve şirketler üzerinden aklandığı ortaya çıktı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla yeniden gündeme gelen firari Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye dönmek için kendisi ile yetkili isimler arasında aracılık edecek ismin Veyis Ateş olduğu ileri sürülmüştü. Korkmaz’ın yurt dışına çıkarılmasında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun rol oynadığı iddia edilmişti. Ateş bu iddiaları reddederken Soylu ise sessizliğini korumuştu. Korkmaz ise bu ve hakkındaki kara para aklama iddialarını reddetmiş, Amerika’da herhangi bir suçtan yargılanmadığını, aranmadığını dile getirmişti.

TELE1 İDDİANAMEYE ULAŞTI

tele1.com.tr, Baran Korkmaz’ın Amerika’da yargılandığı iddianameye ulaştı. İddianamede Korkmaz’ın paraları Türkiye’de bulunan birçok ünlü şirket ve isim üzerinden akladığı ortaya çıktı.

Kara paranın aklandığı şirket ve isimlerin başında Komak Isı Yalıtım geliyor. Komak’ta aklanan para şirketin müdürü Kamil Feridun Özkaraman üzerinden yapılıyor. İddianamede, SBK Holding’in internet sitesinde Biofarma, Umut İlaç, Betasan, Proles Auto, USLA Akademi, Urosan, SBK Air, Unico Sigorta, Hexagon Studio and Kempinski Hotel Adriatic adlı şirketlerin SBK Holding A.S’nin kontrolü altında bulunduğu bilgisi de yer alıyor.

Komak şirketine ek olarak Biofarma İlaç Şirketi’nin de işin içinde olduğu anlaşılıyor. Biofarma’nın yönetim kurulunda ise Çağlar Şendil bulunuyor.

 

Sedat Peker, videolarında Levon Termendzhyan (Lev Aslan Dermen) ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki ilişkiye ilişkin iddialarda da bulunmuştu. İddianamede Dermen ile Sezgin Baran Korkmaz’ın organize hareket ettiği anlaşılıyor. Dermen, aynı zamanda Yalıkavak Marina’nın eski sahibi. Korkmaz’ın ‘suç ortağı’ olarak anılan Lev Aslan Dermen’in Türk vatandaşlığı almasına Korkmaz’ın aracılık ettiği anlaşılıyor.

İddianamede ise şu bilgilere yer verildi:

 

Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı