TELE1 gündeme getirmişti: Soylu, helallik istedi

Yayın tarihi: 13 Mart 2021 Cumartesi 11:32 am - Güncelleme: 13 Mart 2021 Cumartesi 11:36 am

TELE1’in gündeme getirdiği CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel’in evine yapılan baskınla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İncel’i aradı, helallik istedi. Diyarbakır Valiliği ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in ve yakınlarının evleri gece yarısı ‘İhbar var’ denilerek özel harekat timleri tarafından basılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İncel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini arayarak, “Hakkınızı helal edin” dediğini aktardı. İncel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yaşanan olayın duyulması sonrasında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beni telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdi. Benimle ve eşimle görüşerek ‘hakkınızı helal edin’ dedi. Olayla ilgili tahkikat başlatılacağını ve takipçisi olacağını söyledi. Çok mutlu oldum kendisine teşekkür ediyorum.”

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Diyarbakır Valiliği ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valilik açıklamasında, “Şüpheli U.İ isimli şahsın ikametinde arama yapıldığı esnada aynı katta bulunan ve CHP Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel’e ait olduğu anlaşılan ikametin kapısının açılması üzerine bu ikamete de kontrol ve görüşme amaçlı girilmiş bilahare ikametten çıkılmıştır. Arama izni olmadan ikamete girilmesi iddialarıyla ilgili gerekli soruşturma süreci başlatılmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in ve yakınlarının evleri gece yarısı ‘İhbar var’ denilerek özel harekat timleri tarafından basılmıştı.

CHP’li başkanın evine baskın: Çocukları yere yatırıp saatlerce beklettiler