İBB’de tepki toplayan Hasan Bülent Kahraman istifa etti

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 1:33 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2020 Perşembe 4:31 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Platformu’nun ‘Danışma Kurulu’na getirilen eski sabah yazarı yandaş Hasan Bülent Kahraman tepkiler sonrası istifa etti. Kahraman’ın atama kararına tepkileri ve Kahraman’ın geçmişini TELE1 gündeme getirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulunda bir dönem iktidara yakınlığıyla bilinen 2007’den itibaren Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve 2019 yılında ayrılan Hasan Bülent Kahraman’ın da yer alması sanat dünyasında ve sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

İBB’de tepki çeken atama: Yandaş yazar ‘Danışma Kurulu’na getirildi!

İSTİFA ETTİ

TELE1’in gündeme getirdiği atama kararına tepkiler sonrası Kahraman’ın İBB’deki görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Danışma Kurulu’nun kimlerden oluştuğuna dair İmamoğlu’nun bilgisi olmadığı öğrenilirken, tepkilerin büyümesi üzerine Hasan Bülent Kahraman’ın Kültür Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek kurul üyeliğinden kendi rızasıyla ayrıldığını gelen bilgiler arasında.

HASAN BÜLENT KAHRAMAN KİMDİR?

Danışma kuruluna alınması tepki çeken Bülent Kahraman, Aksanat’ta düzenlenen sergilerin ve Contemporary İstanbul Fuarının yöneticilerinden biri olarak da biliniyor.

Kahraman’ın 2011 yılında Sabah gazetesinde yazdığı “İstanbul’u muhafazakarlar kurtaracak” yazısı büyük tepki çekmişti. Kahraman ayrıca AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan hakkında, “Beyoğlu’nu iki kuruşa içki içen lümpenlerden temizliyor” diye övücü yorumlar yapmıştı.

Kahraman 2017’de yayınlanan “körün fili tarif ettiği fil: chp” başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu’nu ağır ifadelerle eleştirerek CHP için, “kendisini sol veya sosyal demokrat sanıyor. Askeri vesayet planındaki gelişmeler bir kere daha CHP’nin altını boşalttığından, parti, bugün ideolojik planda neyi savunduğunu bilemeyen partiye dönüşmüştür.” şeklinde saldırgan bir dil kullanmıştı .

Hasan Bülent Kahraman, 2018 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı bir görüşme de gerçekleştirmişti.

Kahraman, Abdullah Gül Müzesinin de küratörlüğünü yapmış, ayrıca Çamlıca Camii’nde kurulacak müzenin sergi düzenleyicisi olduğu da iddia edilmişti.