TELE1 “Gümrük Dosyası”nı açıyor! “Esaslı bir casusluk faaliyeti var”

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 9:54 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 9:54 pm

Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’in gümrüklerde yapılan kara para aklama ve casusluk faaliyetleriyle ilgili dosyaları önümüzdeki haftadan itibaren ekranlarına taşıyacağını söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte sunduğu 18 Dakika programında çok çarpıcı bir gelişmeyi izleyicileriyle paylaştı.

Merdan Yanardağ, gümrük kapılarında yapılan kara para, kaçakçılık ve yasa dışı vurgun faaliyetleriyle ilgili önemli belge ve iddialara ulaştıklarını ifade etti. Yanardağ, önümüzdeki haftadan itibaren her hafta bir dosya haberi ekranlara taşıyacaklarını belirtti.

“KAMUOYUNUN BİLGİSİNDEN ÖZENLE KAÇIRILDI”

Yanardağ, gümrüklerde yaşanan olaylarla ilgili edindikleri bilgiler hakkında şunları söyledi:

“Gümrüklerde önümüzdeki günlerde bir dizi dosya, ne olup bittiğine dair bir dizi dosya hazırlayacağız. Gündemi sarsacak dosyalar bunlar. Gümrük kapılarında, havalimanlarında, deniz limanlarında olanları bitenleri ayrıntılı bir şekilde belgeleriyle ortaya koyacağız. Bunu başlı başına Türkiye’yi sarsacak bir gelişme olarak değerlendirebiliriz. Önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağız. Her hafta bir dosyayı açacağız. Öyle liyakatsız atamalar var ki, hem bakanlıkta hem gümrüklerde. Türkiye’nin bu en önemli kurumu yani namusu denilebilecek, Türkiye’nin ithalatının ihracatının düzenlendiği, kaçakçılık olaylarının yaşandığı, döviz girdisinin çıktısının kontrol edildiği kapılardır bunlar. Havalimanlarında, deniz limanlarında ve gümrük kapılarında yaşanan olaylar herkesi gerçekten sarsacak nitelikte. Kara para aklama olayları. Çok büyük dosyalar açıklayacağız. Kaçakçılık dosyaları açıklayacağız. Nasıl büyük çaplı vurgunlar yapıldığını açıklayacağız. Kara para, uyuşturucu ve kaçak bahis paralarının gümrük kapılarında, limanlarda beyan forumlarıyla nasıl legalize edildiğini, aklandığını ve yurt içine sokulduğunu, hayali ihracat paralarının nasıl Türkiye’ye gelmiş gibi gösterilerek vergi iadeleri ve teşvikler alındığını ve daha önemlisi Türkiye’de kara paranın yani milyarlca liranın işte İzmir Çeşme’de, İstanbul Havalimanı’nda yaşanan olaylar. Burada tutuklamalar gerçekleşti. Bunlar kamuoyunun bilgisinden ve dikkatinden özenle kaçırıldı.”

“BAKAN VE BAKAN YARDIMCISININ BİLGİSİ VAR”

Merdan Yanardağ ayrıca, gümrüklerde casusluk faaliyeti yapıldığını ve bu konuda AKP iktidarının da bilgisinin olduğunu ifade etti.

Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Daha önemlisini söyleyeceğim. Gümrükler üzerinden yapılan esaslı bir casusluk faaliyeti var. AKP iktidarının bakanın bundan haberi var. Bakan yardımcısının da bundan haberi olduğunu biliyoruz. İngillizler her nedense Türkiye’de kara para aklama yöntemlerinin neler olduğunu anlamaya çalışan bir ilgisinin olduğu açık. Gümrükler Genel Müdürlüğü ya da Gümrük Muhafaza Memurluklarının yönetim kademelerindeki bazı isimlerin İngilizlerle düzenli görüşmeler yaptığını biliyoruz ve bu yönde ciddi iddialar var ortada.”

Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’in gümrüklerde yapılan kara para aklama ve casusluk faaliyetleriyle ilgili dosyaları önümüzdeki haftadan itibaren ekranlarına taşıyacağını söyledi.

Kaynak: TELE1