TELE1 Borajet dilekçesine ulaştı: Korkmaz, Ayaslı’nın evine araçla girmiş

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 6:03 pm

TELE1 ÖZEL

Amerika’nın talebiyle Avusturya’da gözaltına tutulan ve kara para suçlamasıyla ABD’de aranan Sezgin Baran Korkmaz ile Borajet’in eski sahibi iş insanı Dr. Yalçın Ayaslı arasındaki ihtilaf  ABD’de yargılama konusu oldu. Borajet’in tehdit ve şantaj ile Baran Korkmaz tarafından ele geçirdiğini iddia eden Ayaslı, şikayet dilekçesinde çarpıcı iddialarda bulunuyor. Borajet’in ilk sahibi Ayaslı, Baran Korkmaz’ın kontrol ettiği gazeteciler aracılığıyla kendisini FETÖ’cülükle suçladığını da belirtiyor.

Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı, Borajet’in tehdit ve şantaj ile ele geçirilmesi iddiasının ardından Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili detaylı bir dilekçe hazırladı. Avukatların hazırladığı dilekçede Korkmaz’ın Ayaslı’yı FETÖ’cülükle suçladığı, 15 Temmuz sonrası defalarca hakkında haber yaptırıldığını ve Korkmaz’ın kendisini sık sık tehdit ettiğini ileri sürüldü. Ayaslı’nın iddiasına göre bu tehdit kendisiyle de sınırlı kalmadı. Ayaslı’nın avukatları, Korkmaz’ın, Ayaslı’nın evine araçla gittiğini ve evine girmeye çalıştığını da ileri sürdü. Bir başka iddia ise FETÖ’den gözaltına alınarak tutuklanan Zahide Üner ile ilgili. Üner ile ilgili de şikayet dilekçesinde detaylı bir bölüm var. Dilekçede yer alan iddiaya göre, Üner gözaltına alınmadan önce Sezgin Baran Korkmaz tarafından cinsel saldırı tehdidine maruz kaldı. Üner’in tutuklanırken de Ayaslı ile ilişkili gösterilip FETÖ’cü olduğuna dair haberler yaptırıldığı dilekçede yer aldı.

Dilekçede, Sezgin Baran Korkmaz’ın, Amerika’daki 500 milyon doların 210 milyon dolarını Türkiye’de akladığına yer verilerek, Korkmaz’ın Borajet adındaki Türk hava yolu şirketine ‘çökmek’ istediği belirtiliyor. Girişimcilik şirketi RICO Enterprise üyeleri tarafından 511 milyon dolarlık gelirin Türkiye merkezli bankalar yoluyla aklandığı bilgisi de dilekçede yer aldı. RICO şirketi tarafından doğrudan kontrol edilen Türk şirketlerinin banka hesaplarına en az 210 milyon ABD Doları aklamak için kullanıldığı yazıyor. Bu gelirler Korkmaz’ın Türkiye banka hesaplarına doğrudan ve dolaylı yoldan KOMAK isimli şirketin banka hesabına yatırılıyor.

Dilekçede, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında TC Başbakanlık Yatırım Ajansı (ISPAT), Noil Enerji, Washakie ve davalı Korkmaz’ın Türkiye’de yatırım yapmak için “450 milyon dolarlık bir sermaye fonu” yarattığı belirtilerek, Korkmaz tarafından tanıtılan bir basın açıklaması yapıldığına dikkat çekiliyor. Söz konusu basın açıklamasında RICO Enterprise üyelerinden oluşan şirketler grubunun Türkiye’ye 950 milyon doları aşan yatırım yapmayı amaçladıklarını belirtiliyor.

Öte yandan bu açıklamanın ardından Kingston ile Korkmaz AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Bu detay da Sezgin baran Korkmaz ile ilgili ABD’de hazırlanan iddianamede yer alıyor.

İDDİANAMEDE BAZI TÜRK MEDYASI KURULUŞLARI VE İSİMLERİ DE YER ALIYOR

Ayaslı’nın davalı olduğu şikayet dilekçesinde kendisi hakkında FETÖ’cü olduğu yönündeki haberleri yapan bazı medya kuruluşlarına da yer verildi.  Dilekçeye göre, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde bazı Türk medyası organları ve gazetecileri, Amerika’da bulunan RICO Enterprise’in lehine bir ‘kampanya’ başlatıyor. Ayaslı’nın FETÖ’cü olduğu iddiasına ilişkin haberleri yapan isimler arasında S.Y., Mahmut Övür, Bülent Başköy, Ergün Diler, Ersin Ramoğlu isimleri yer alıyor.

Dilekçede Takvim, Sözcü, Sabah, Cumhuriyet, Gazeteport, HaberTürk, Hürriyet medya organları da geçiyor.

Dilekçede Sezgin Baran Korkmaz, Ayaslı’nın evine araçla giriyor. O detaylar dilekçede şöyle yer aldı:

(Dilekçede adı geçen Kadir Peker, Borajet’in eski genel müdürü)

 

 

Korkmaz eve baskını iki kez yapıyor. Bu Whatsapp tehditleriyle de devam ediyor:

 

KORKMAZ’DAN ÜNER’E TECAVÜZ TEHDİDİ

Dilekçede, Korkmaz’ın Üner’e çay bardağı fırlattığı ve Zahide Üner’e cinsel saldırı tehdidinde bulunduğu iddiası yer alıyor. Korkmaz’ın Üner’e yönelik tehdidinde yer alan ifadeler şu şekilde:

“Benden kaçamazsın, seni önce becereceğim sonra da öldüreceğim”

 

Dilekçede Borajet’i elden çıkarmaya çalışan Ayaslı, para transferi gerçekleştiriyor. New Hampshire’deki finansal hesaplardan gerçekleştirilen para transferi aşağıdaki gibi: