TELE1 Almanya Temsilcisi Recai Aksu, Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Başkanı seçildi

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 10:21 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 10:21 pm

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), 8’inci Genel Kurulu gerçekleştirildi. TELE1 Almanya Temsilcisi Recai Aksu, ATGB’nin yeni başkanı seçildi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde çalışan gazetecilerin oluşturduğu Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB), yeni yönetim kurulunu belirledi.

Geçtiğimiz günlerde 20’nci yılını kutlayan ATGB’nin Frankfurt Halkevi’nde yapılan 8’inci Genel Kurulu, görevi başında katledilen gazeteciler ve demokrasi şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

OZAN ŞAH TURNA’YA ONUR ÜYELİĞİ

Yıldız Akalın, Hasan Arslan ve Şirin Ağdaşan divanı oluşturduğu genel kurulda Ozan Şah Turna’ya derneğin ‘Onur Üyeliği’ plaketi verildi. Işın Ertürk başkanlığındaki yönetim kurulu, oy çoğunluğuyla aklanırken, televizyon haberciliği ve programcılığı yapan gazeteci Recai Aksu, ATGB’nin yeni başkanı seçildi.

Recai Aksu, ‘Almanyalı Osmanlılar’ın kimliğini deşifre etti

Erdinç Utku 2’nci başkan, Erdoğan Karayel Genel Sekreter, Egemen Cantürk ve Sadık Karslı halkla ilişkiler, Sefa Doğanay, Ufuk Evla Bostan sayman, İlhan Baba, İrfan Ergi yedek üye, ve Şiar Ağdaşan da yedek üye sanat ve kültür yeni yönetim kurulunu oluşturdular.

Derneğin 2’nci başkanı Erdinç Utku, “Benim de arasında bulunduğum yeni yönetimin ilk önceliği “üye durumunun güncellenerek, geçerli ATGB üyelerinin belirlenmesi ve bunlarla ilk fırsatta tüzük kurultayı gidilmesi” olarak belirlendi. Deneyimlerimiz doğrultusunda demokratik katılımı destekleyici ve işleyişi kolaylaştırıcı çalışmalar yapacağız” açıklamasını yaptı.

“SANSÜR YASASINA KARŞI TAVIR SERGİLEYECEĞİZ”

Yeni ATGB Başkanı Recai Aksu, 20 yıl önce ATGB kurulduğunda Avrupa’da yaygın Türkçe ulusal gazeteler olduğuna dikkat çekerek, “Zaten Avrupa’da anadille, Türkçe ile ilgili yıllardan beri süregelen sorunlar yaşanıyor. Biz Milliyet’te anadil Türkçe için ek sayfalar yapmıştık. ATGB’de pek çok insanın emeği var. Biz gıdamızı Anadolu’dan alıyoruz. Türkiye bizi ilgilendiriyor. Avrupa’da yerleşik olduğumuz ülkelerde sorunlarımız var. Avrupa’da pek çok görsel ve yazılı medyamız, çok sayıda yerel gazetemiz, intenet portallarımız var. Bugün hareketli bir genel kurul yaşadık. Uzlaşmanın da en güzel örneğini sergiledik. Avrupa’da büyük emek veren gazetecilerin, Türkiye’de demokrasinin sorunları var. Demokratik ve laik bir ülke istiyoruz. Hem Türkiye’yi desteklememiz hem de Avrupa’da gazetelerimizin sorunlarıyla ilgilenmemiz ve anadil sorununa çözüm odaklı çalışmamız lazım. ATGB başkanlığı onurlu bir görev. Yoğun çalışmak için seçildik. Türkiye’deki son sansür yasasına karşı tavır sergileyeceğiz. Türkiye ve Avrupa’daki gazetecilerin sorunlarına yönelik somut projeler üreteceğiz. Bunun için de tüm üyelerimizden ve ATGB üye olmayan tüm gazetecilerden destek istiyoruz. Onur Üyelerimiz arasında Gazeteci-Yazar Turhan Selçuk. Profesör Dr. Nermin Abadan Unat, Gazeteci-Yazar Altan Öymen, Prof, Dr. Faruk Şen, Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan, Gazeteci-Yazar Yüksel Pazarkaya ve Ozan Şah Turna’nın olduğu ATGB’de görev almanın bilincindeyiz.” diye konuştu.

TELE1 Almanya Temsilcisi Recai Aksu ,”Avrupa Türk Gazeteciler Birliği’nin (ATGB) kuruluşundan beri yönetim kurullarında yer alan arkadaşlarımızın çok büyük emekleri var. ATGB’yi bugünlere getiren, emek veren tüm arkadaşlara yeni seçilen arkadaşlar olarak teşekkür ederiz. Bizlere telefon ve sosyal medya aracılığıyla sözlü ve yazılı kutlama mesajlarıyla başarı dileklerinde bulunan arkadaşlarımıza, dostlarımıza çok çok teşekkür ederiz.” dedi