TELE1 afet bölgesinden aktarıyor! “Elbistan’da kabus devam ediyor”

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 12:14 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 12:14 pm

TELE1 muhabiri Engin Açar, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki son durumu ve afet bölgesinde yaşanan gelişmeleri aktardı. Açar, “Elbistan’da sağlam bina kalmamış durumda. Sağlam diye görünen binaların yanından geçerken de insanlar korkuyor.” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma yol açtı. Binlerce bina yıkılırken, AFAD’a bağlı ekipler enkazdaki çalışmalarını sürdürüyor.

TELE1 muhabiri Engin Açar, yıkımın en büyük olduğu bölgelerden biri olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, çalışmalardaki son durumu ve afet bölgesinde yaşanan gelişmeleri aktardı.

Namık Koçak’ın sunduğu Forum programına bağlanan Açar, afet bölgesindeki izlenimlerini canlı yayında aktardı.

Açar şunları söyledi:

“Elbistan’da kabus devam ediyor. Artık arama kurtarma çalışmaları, yerini enkaz kaldırma çalışmalarına bıraktı. Şu anda Elbistan’ın girişindeki en işlek caddeyiz. Sabah saatleri itibarıyla inanılmaz bir hareketlilik başladı diyebiliriz. Yavaş yavaş ilçeye iş makineleri ve kamyonlar girmeye başladı. Sağlı sollu her yerde. Yaklaşık 1 buçuk 2 saat önce şehre giriş yapmaya başladı. Onlarca yardım TIR’ı bulunduğumuz noktadan geçiyor. Arama kurtarma çalışmaları için hem araçlar gelmeye başladı, hem de yardım TIR’ları gelmeye başladı. Günlerdir bölgede yemek dağıtıldığını görmemiştik. İlk gördüğümüz nokta Elbistan. Düzenli bir koordinasyon merkezi kuruldu 3. günün sonunda. O merkez işlemeye başladı. İnsanlar koordinasyon merkezine gidip sığınıyor. Çadır, yakacak, yiyecek ve giyecek almak için o noktadalar. Diğer bölgelerde özellikle de Adıyaman’da söyleyeceğim şeyleri tekrar edebilirim. Elbistan’da sağlam bina kalmamış durumda. Sağlam diye görünen binaların yanından geçerken de insanlar korkuyor.”

Adıyaman’da TELE1 ekibi son durumu bildirdi: Hala yiyecek yemek yok

 

Çocuğunu enkazdan çıkarmak isteyen kadın iş makinası önüne yattı

TELE1 Hatay’dan bildirdi! ‘Burada kaos hakim’

Kızının enkazdan çıkarılmasını bekleyen depremzede: 48 saatte 48 bin kez öldük! Nerede devlet?