TELE 1’in ortaya çıkardığı Gümrük operasyonu haberlerine erişim engeli getirildi

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 4:56 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 4:58 pm

TELE 1 kamuoyundan gizlenen İstanbul Muratbey Gümrük Müdürlüğü’ndeki büyük kaçakçılık ve rüşvet operasyonunu gündeme getirdi. Haberlere bugün mahkeme tarafından erişim engeli getirildi.

Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Muratbey Gümrük Müdürlüğü ile çeşitli adreslere jandarma ekipleri tarafından bir dizi baskın düzenledi. 1 Temmuz’da başlayıp bir hafta süren baskınlarla son dönemin en büyük operasyonlarından biri gerçekleştirildi. Her gün yaklaşık 3 bin işlemin yapıldığı gümrükteki operasyonda Muratbey (eski adıyla halkalı) Gümrük Müdürü Arif Kemal Eyüboğlu ve yardımcısı Hüseyin Kafa başta olmak üzere yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden çoğunluğu gümrükçü 23 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Muratbey Gümrük Müdürü Arif Kemal Eyüboğlu ve yardımcısı Hüseyin Kafa ile memurlar Veysel Berent, Burhan Oktay, Ahmet Berk, Celil Yogunt ve Gökhan Çiftçi tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu. Diğer zanlılar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TELE1’den özel dosya… Gümrükte büyük operasyondan yeni detaylar

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Çok sayıda önemli bilginin yer aldığı operasyon haberlerine bugün Ankara 2. Sul Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildi.

TELE1 dosyayı açıyor… Kamuoyundan gizlendi! Gümrükte büyük operasyon