TELE 1 Mariupol’da savaşın ortasından bildiriyor

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 11:18 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 11:18 pm

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken TELE 1 ekibi Mariupol’da savaş enkazının arasında hayatta kalma mücadelesi veren insanlara mikrofon uzattı. Mikrofon uzatılanlar savaş yüzünden bir buçuk aydır duş bile alamadıklarını söyledi.

TELE 1 Ukrayna temsilcisi Okay Deprem Ukrayna ile Rusya arasındaki savaştan en çok etkilenen kesime, savaşın ve enkazın ardında hayatta kalmaya çalışan insanlara mikrofon uzattı. Deprem’in Mariupol izlenimleri ve mikrofon uzatılan kişilerin savaşla ilgili yaptığı aktarımlar şöyle:

“Buradaki yapıların çok ağır hasar aldığını görüyorsunuz.Burada çok az sayıda insan kalmış durumda. Hala birileri yaşıyor nüfusun çok büyük bir kısmı Mauripol’u terk etmiş durumda. Halen de bir şekilde kenti terk etmeye çalışıyorlar. Halkın büyük bir kısmı evlerinde yaşayamıyor.”

“Koca şehirde 7 bin kişinin kaldığını söylüyorlar. Birkaçı kendi evlerinde oturamadığını söylüyor. Konut yapıları çok ağır hasar aldığı için. Komşu ya da akrabalarında kalıyorlarmış. Böyle bir şeyin olacağını hiç tahmin edemeyeceğini söylüyor yanımdaki beyefendi.”

“Kimin bu yerleşkeleri daha çok hedef alıp saldırdığını sorduğumda yanımdaki hanımefendi Ukrayna birlikleri olduğunu söyledi. Burayı terk etmeyi düşünüp düşünmediklerini sorduğumda ise böyle bir imkanlarının olmadığını söylediler.”

“Bir buçuk aydır evlerinde ne suları ne elektrikleri ne de gazları varmış. Tanıdıkları ve ve akrabaları ile iletişim kuramamışlar buradan gidebilmek için. Buradakiler bir buçuk aydır yıkanamamış. Kokmamak için ıslak mendiller kullanıyorlarmış.”

Ukrayna ordusu geri çekilirken de binaları vurdu! İşte Luhansk’ta son durum