Tel Aviv’deki bombalı saldırıyı Hamas üstlendi!

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 2:10 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 2:10 pm

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 18 Ağustos Pazar günü Tel Aviv’deki canlı bomba saldırısını üstlendi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki bombalı saldırıyı üstlendi. Yapılan açıklamada, Kassam Tugayları, ‘askeri operasyon’ diye nitelendirdiği saldırıyı İslami Cihad’ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları ile gerçekleştirdiklerini bildirdi.

İsrail’de patlama! 1 ölü 1 yaralı

“50 YAŞINDA BİRİ”

İsrail polisi ve istihbaratı da bu açıklamanın öncesinde yaptıkları ortak açıklamada, Tel Aviv’de bombalı saldırı yapıldığını ve ‘patlayıcı düzenek taşıyan’ 50’li yaşlarında bir kişinin hayatını kaybettiği açıklamıştı. Yapılan açıklamada ise bir kişinin yaralandığı belirtilerek olayın ‘planlanmış bir saldırı’ olduğunu duyurmuştu.

AA’nın aktardığına göre, polis ve iç istihbarat teşkilatı Şin Bet, 18 Ağustos Pazar günü Tel Aviv’de yaşanan patlamaya ilişkin ön soruşturmayı tamamladı. Patlamaya ilişkin yapılan ortak açıklamada, patlayıcı düzenekli patlamanın planlanmış bir saldırı olduğuna yer verildi. Açıklamada, ön soruşturmanın ardından, olayın ‘etkili bir bombanın patlamasıyla’ gerçekleşen saldırı olabileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Kaynak: TELE1