Teknoloji sektörünün en zengin insanları

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 2:19 pm

Parasını teknoloji sayesinde kazanıp teknoloji sektörünün en zengin insanları arasına ismini yazdıran kişileri sizler için bir araya getirdi.

Artık teknoloji çağında yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. İnternetin hayatımıza girmesi zaten bizim için devrim niteliğinde bir olaydı. İnternetin akabinde akıllı telefonların yaygınlaşması, sosyal medyanın modern dünya kurallarını belirlemesiyle hayatımız tamamen değişti.

Hali hazırda dünyanın en zengin 10 kişisinden 7’sinin teknoloji sektörü ile uğraştığını söylememiz gerekiyor. Peki bu isimler arasında kimler var? Aslında siz de pek çoğunu tanıyorsunuzdur. Çünkü insanın aklına teknoloji denildiğinde gelen şirketler 3 aşağı 5 yukarı aynı oluyor.

Şunu da belirtmek gerekli. Artık ekonominin çarkları teknoloji devleri üzerinden dönüyor. dolayısıyla borsadan tutun da pek çok para kanalında teknoloji şirketlerinin sözü geçiyor diyebiliriz.

En basitinden dünyanın en değerli şirketleri sıralamasına baktığımızda ilk 3’te karşımıza yine teknoloji şirketleri çıkıyor. Demek ki şu devirde zengin olmanın yolu teknolojiden geçiyor diyebiliriz.

Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri teknoloji dünyasının en zengin isimleriyle başbaşa bırakalım. (Diğer isimleri görüntülemek için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

Oracle’ın kurucusu
Larry Ellison: 79.7 milyar dolar

Google kurucularından
Sergey Brin: 79.8 milyar dolar

Microsoft’un eski CEO’su
Steve Ballmer: 80.4 milyar dolar

Google kurucularından
Larry Page: 82.4 milyar dolar

Facebook’un kurucusu
Mark Zuckerberg: 104 milyar dolar

Microsoft’un kurucusu
Bill Gates: 132 milyar dolar

SpaceX ve Tesla’nın sahibi
Elon Musk: 170 milyar dolar

Teknoloji şirketi Amazon’un kurucusu, CEO’su ve başkanı
Jeff Bezos: 190 milyar dolar

Huawei’yi 2021 yılında zor günler bekliyor