Teknik direktör çıkmazı! Fenerbahçe’ye bir kötü haber daha

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 9:40 am - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 9:40 am

Sarı-Lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra göreve sezon sonuna kadar İsmail Kartal’ı getirmişti. Başkan Ali Koç, Joachim Löw ile görüşmelerini sürdürürken, Alman hocanın alternatifi durumunda bulunan dünyaca tanınmış isimlerden art arda kötü haberler geldi.

Fenerbahçe’den yeni teknik direktör konusunda son dakika haberleri geliyor. Sarı-Lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra göreve sezon sonuna kadar İsmail Kartal’ı getirmişti. Başkan Ali Koç, Joachim Löw ile görüşmelerini sürdürürken, Alman hocanın alternatifi durumunda bulunan dünyaca ünlü isimlerden art arda kötü haberler geldi.

Kadro dışı bırakılan Mesut Özil’in menajerinden yeni açıklama

Sabah’ın haberine göre; Sezon sonuna kadar İsmail Kartal’a emanet edilen Fenerbahçe’de gelecek yıl yeni teknik direktörün kim olacağı merak ediliyor. Başkan Ali Koç’un görüşmelerde bulunduğu listede bulunan adaylar ile ilgili son durum şu şekilde:

JOACHIM LÖW

İsmi Fenerbahçe’nin listesinde en üstteki yerini koruyor. Başkan Ali Koç, Löw ile iki kez bire bir görüşme gerçekleştirdi. Kulüp kaynakları, Alman teknik adam ile görüşmelerin olumlu devam ettiğini vurgulasa da ‘Evet’ dememesi de yönetimi arayışlara itiyor.

ROGER SCHMIDT

Adaylardan Roger Schmidt’in ismi, son dönemde yoğun bir şekilde Benfica kulübüyle anılıyor. Schmidt’in Hollanda’da PSV’den ayrıldıktan sonra Portekiz’in yolunu tutması güçlü bir ihtimal…

JORGE JESUS

Bir diğer aday Jorge Jesus ile ilgili dün Portekiz basınında çıkan haber ise Suudi kulübü Al Nassr’dan astronomik bir teklif aldığı yönünde… Suudiler’in yıllık 10 milyon Euro’luk önerisi sonrasında deneyimli teknik adamın da rotayı bu ülkeye kırması bekleniyor.

İSMAİL KARTAL

Tüm bu gelişmeler ışığında yönetim, sezon sonuna kadar İsmail Kartal’ın performansını görmek istiyor.

Geçmişte Aykut Kocaman ve Emre Belözoğlu ile devam etmeyen Sarı-Lacivertliler, aynı hataya düşmekten korkuyor.

Kartal, bu süreçte yakın çevresine “Bana sezon sonuna kadar görev verildi. Benim işim son 8 maça konsantre olup ligi en iyi seviyede bitirmek” ifadelerini kullanıyor.

JOACHIM LÖW’ÜN KARİYERİ

Dünya Kupası şampiyonluğunun dışında 3 kupası daha olan 62 yaşındaki Joachim Löw, hocalık kariyeri boyunca çıktığı 404 maçta 224 galibiyet, 85 beraberlik aldı. Alman hoca Stuttgart, Fenerbahçe, Karlsruhe, Adanaspor, Tirol, Austria Wien ve Alman Milli Takımı’nı çalıştırdı.

ROGER SCHMIDT’İN KARİYERİ

55 yaşındaki Schmidt’in kariyerinde 6 kupası bulunuyor. 614 maçta 338 galibiyet, 131 beraberlik alan Alman hoca Delbrücker, Preußen Münster, Paderborn, Salzburg, Bayer Leverkusen, Beijing Guoan ve PSV Eindhoven takımlarını çalıştırdı.

JORGE JESUS’UN KARİYERİ

Kariyerinde 16 kupası olan 67 yaşındaki Portekizli teknik adam, çıktığı 833 maçta 515 galibiyet, 153 beraberlik aldı. Jesus teknik adamlık kariyerinde Amora, Felgueiras, Madeira, Estrela, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo gibi takımların hocalığını yaptı.