HDP korkusu: 6 ilde giriş çıkışlar yasaklandı!

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 7:30 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2020 Cumartesi 11:10 pm

Van, Tekirdağ, Kocaeli Hakkari ve Kırlareli Valilikleri, HDP’nin yapacağı yürüyüşe katılımı engellemek için kente giriş- çıkışları yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre 14 Haziran günü saat 08:00`dan 17 Haziran günü saat 08:00`a kadar üç gün süreyle şehre giriş çıkışlar durduruldu ve her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı ve protesto eylemi yasaklandı.

AKP’li Mehmet Metiner’den Melih Gökçek itirafı!

Tekirdağ Valiliği’nin açıklaması şöyle:
” 1. TBMM`nin 4 Haziran 2020 tarihli oturumunda CHP İstanbul Eski Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Eski Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Eski Milletvekili Leyla Güven`in hüküm giydiklerine dair kesinleşen mahkeme kararlarına istinaden Anayasa`nın 84. maddesine göre Milletvekillerinin düşürülmesi ve neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderilmelerini protesto etmek amacıyla ilimizde ve bazı illerimizde toplanma çağrıları yapıldığı bilinmektedir.

2. Bu tür eylemlerin ilimizde düzenlenmesi durumunda karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, koronavirüsle (Covid-19) mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde, kişiler arası teması arttıracağı öngörülmektedir.

Barış Atay’dan sabotaj açıklaması: Sorumlusunu ya siz bulun ya da biz!

3. Bu ve benzeri istenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi, genel sağlığın korunması amacıyla, 14/06/2020 günü saat 08:00`dan 17/06/2020 günü saat 08:00`a kadar (3) üç gün süreyle

4. İkinci maddede belirtilen konuyla ilgili olarak il dışından ilimize gelmek isteyen kişilere müsaade edilmeyerek 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin “C” bendinin ek paragrafı gereğince, ilimize girişlerin SINIRLANDIRILMASINA,

5. İkinci maddede belirtilen konuyla ilgili olarak Tekirdağ İlimiz sınırları içerisinde (il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) düzenlenebilecek her türlü Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü, Miting, Açık Hava Toplantısı, Yürüyüş, Protesto Eylemi, Oturma Eylemi, Açlık Grevi, Stant Açma, Çadır Kurma, İmza Kampanyası, Konser, Şenlik, El İlanı/Bildiri/Broşür Dağıtma, Afiş/Poster Asma vb. etkinliklerin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ile 66. maddeleri gereğince YASAKLANMASINA,

6. Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek/yavaşlatmak amacıylA İlimizde veya diğer illerde düzenlenmesi muhtemel her türlü yasadışı/izinsiz toplantı, gösteri yürüyüşü, vb. eylemlere katılmak üzere ilimizden hareket edecek veya ilimizden geçecek ya da ilimize gelmek isteyen gruplara/katılımcılara ilimiz giriş ve çıkışlarında müsaade edilmemesine,

Yukarıda alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere Umumu Hıfzıssıhha Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer kanunlara göre adli ve idari işlem yapılmasına,

İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır. ”

İmamoğlu çılgın projesini açıkladı!

EDİRNE VALİLİĞİ DE YASAKLAMIŞTI

CHP’li Enis Berberoğlu ve HDP’li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından HDP, Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yürüyüş gerçekleştireceğini duyurmuş ve toplanma çağrıları yapmıştı.

Edirne Valiliği dün yaptığı bir açıklamayla, toplanma çağrılarının koronavirüsle mücadelede zafiyet oluşturacağını açıklayarak 14-17 Haziran tarihleri arasında şehre giriş çıkışları kısıtladığını duyurmuştu.

HAKARİ’DE DE YASAKLANDI

Bugün toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları doğrultusunda kentte 2 gün boyunca eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Kararın HDP’nin bazı illerde toplanma çağrılarının koronavirüsle mücadelede zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle alındığı ve 14-16 Haziran tarihlerini kapsadığı belirtildi.

Valilikte yapılan açıklamada tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas ve solunum yolları ile çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla artıran koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Valiliğin yasağa ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Salgın hastalıkların yayılmasını önlemek, olası provakatif eylemlerin önlenmesi ve İlimiz genelinde alınacak olan Koronavirüs (Covid-19) salgınını emniyet tedbirleri kapsamında, 5442 sayılı İl idaresi Kanunu’nun 11. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Ve 19. Maddesine istinaden Milletvekilleri hariç olmak üzere 14.06.2020 günü saat 00:01’den 16.06.2020 günü saat 23.59’a kadar 13.06.2020 günü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları gereğince: Açık alanlarda yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına eylem ve etkinliklere destek vermek amacıyla toplanmaların engellenmesine yönelik olarak ilimizdeki eylemlere katılmak üzere hareket edecek şahıslar ve araçların ilimize giriş ve çıkışlarının kısıtlanmasına, Başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem ve etkinliklere katılım amacı ile ilimizden çıkış yaparak hareket edecek şahıslar ve araçların kısıtlanmasına, Alınan kararlara aykırı olarak hareket eden şahıslar, kurum/kuruluş, dernek ve tüzel kişiler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanması kararları alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

VAN’DA GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Van Valiliği tarafından, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hakkari ve Edirne’den başlatacağı yürüyüşün kentteki ayağını engellemek amacıyla Van’a giriş ve çıkışlar yasaklandı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun verdiği kararda, bu yasağın Corona virüsü salgınına karşı tedbir niteliğinde olduğu öne sürüldü.

“Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır. İl sınırlarımız içinde araç, yaya vb. şekilde toplu olarak bulunulması/dolaşılması kısıtlanmıştır.
İl sınırlarımız içinde karşılama ve uğurlama adı altında yapılabilecek her türlü etkinlik veya toplu hareketler kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği her türlü toplu faaliyet, hareket, gösteri, organizasyon vb. etkinlikler kısıtlanmıştır. İl sınırlarımız içinde yapılacak tüm açık hava toplantıları kısıtlanmıştır. İlimizin sınırları içinde (Görevli kamu kurumları hariç olmak üzere) yüksek sesle anons, duyuru vb. ses sistemlerinin kullanımı yasaklanmıştır.”

KOCAELİ’NDE 15 GÜN YASAK

Kocaeli Valiliği de kentin giriş ve çıkışlarını 15 gün süreyle kapattığını duyurdu.

“İlimiz genelinde (polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde) kapalı yerlerde pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenecek eylem ve etkinlikler ile kamu düzeni ve sağlığını tehlikeye düşürmeyen, Valilik ve Kaymakamlıklarca açık alanlarda düzenlenmesi uygun görülenler hariç olmak üzere, ilimizdeki cezaevleri önleri ve yakın çevresi ile açık alanlarda yapılması planlanan her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, toplu karşılama ve uğurlama, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası, çadır kurma, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, protesto eylemi ve bunun gibi eylem ve etkinlikler ile bu eylemlere destek vermek amacıyla ilimize gelebilecek araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem ve etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları 13/06/2020 günü saat: 00.01’den 27/06/2020 günü saat: 00.00’a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır.”
Öte yandan HDP’nin 15 Haziran’da başlatacağı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi açıklama yapan Edirne Valiliği, 14-17 Haziran tarihlerinde kente girişlerin sınırlandırıldığını belirtmişti.

KIRKLARELİ’NDE  TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ YASAKLANDI

Kırklareli’nde HDP’nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine, bu durumun yeni tip Koronavirüs’le mücadelede (Covid-19) zafiyet oluşturabileceği gerekçesiyle il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerini 14-20 Haziran’da yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Covid-19 salgınının yayılmaması, kamu esenliğinin sağlanması ve genel sağlığın korunması amacıyla bazı faaliyetlerin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Toplantı ve gösteri yürüyüşü, açık yer toplantısı, protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı, bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma, taşıma, konferans, panel ve seminer gibi her türlü eylem ve etkinlik yapılamayacak. Yasak, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17 ve 19. maddeleri hükmü gereğince 14-20 Haziran’da  7 gün boyunca uygulanacaktır.”