Tekin’den Erdoğan önlemlerine tepki: Burası Saray değil

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 3:43 pm

CHP’li Gürsel Tekin, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan için TBMM’de alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Tekin, “Sıkıyönetim ilan etmenin âlemi var mı? Burası sarayınız değil ki, milletin temsilcilerinin yeri” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’nin yasama yılı açılış toplantısına katılacak olması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Tekin, “Cumhurbaşkanının Meclis’e gelişinde bu kadar tedbire ne gerek var? Personel aracını park edecek yer bile bulamıyor. Koridora dahi çıkması yasaklanıyor. Burası sizin sarayınız değil ki, burası milletin temsilcilerinin yeri. Yani Milletin yeri” dedi.

“PERSONEL ÇILDIRMANIN EŞİĞİNE GELMİŞ”

Tekin, “Bugün, personele Meclis’ te büyük eziyet yaşatıldı; Neymiş efendim, Sayın Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecekmiş; buyursun, gelsin. Her zaman söylüyoruz, korkmasın, burada ona karşı bir sıkıntı olmaz. Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecek diye Meclis’te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı? Tüm personel çıldırmanın eşiğine gelmiş. Buna kimsenin hakkı yok. Cumhurbaşkanı Meclis’e gelecek diye Meclis’te sıkıyönetim ilan etmenin bir âlemi var mı? Tüm personel çıldırmanın eşiğine gelmiş. Buna kimsenin hakkı yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geldiği durum budur. Biz vesayet derken, tek adam derken tam da bunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM’de 27. Dönem 5. Yasama Yılı başladı