“Tekeden süt sağılmaz Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz” sözünü kim söylemiştir?

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 2:11 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 3:30 pm

Bir dedikleri bir dediklerini tutmayan iktidar ortakları kısa bir süre önce  birbirlerini en ağır sözlerle eleştiriyordu. Ancak, o suçlama ve karalamalar unutuldu, iktidar ortakları can ciğer kuzu sarması hale büründü. Büyük bir hiddetle, “Tekeden süt sağılmaz Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz” sözünü söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Erdoğan’ın en büyük destekçisi.

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli henüz muhalefet olarak TBMM’de yer aldığı dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı ve dönemin Başbakan’ı Erdoğan’a söylediği sert sözlerle gündeme geliyordu.

2014 yılında partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz.” demişti.

Bahçeli açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

“30 Mart akşamı 41 ilde görülen elektrik kesintisi herkesi kuşkulandırmıştır. Bir bakanın yaşanan elektrik kesintilerini kediye yüklemesi milletin zekasına hakarettir. Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan’ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah’tan doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Bahçeli, ” Twitter kapatandan cumhurbaşkanı olmaz, adaletten kaçandan, rüşvetçilere kol kanat gerenden cumhurbaşkanı olmaz, evdeki paralarını sıfırlarken haysiyeti sıfıra düşürenden cumhurbaşkanı olmaz. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz.”

Bahçeli bu kez de partileri karıştırdı: MHP’nin yedek lastiği Yeşil Sol Parti…