Tecavüzle suçlanan Tuma Çelik’in dokunulmazlığı kaldırıldı

Yayın tarihi: 2 Ekim 2020 Cuma 12:21 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 12:38 pm

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında “nitelikli cinsel saldırı” ve “tehdit” suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonu, Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy birliği ile karar verdi.

Eski HDP Milletvekili Çelik ile ilgili oylamada bir milletvekili İyi Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan çekimser kaldı. Diğer komisyon üyeleri dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullandı.

Tuma Çelik ile ilgili komisyon raporu Genel Kurul gündemine gelecek. Çelik ile ilgili son kararı Meclis Genel Kurulu gizli oylama ile alacak.

HDP’li Tuma Çelik’in cinsel saldırısına uğradığı iddia edilen kadın konuştu

NE OLMUŞTU?

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. şikâyetçi olmuştu. Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, ‘partisinin zarar görmemesi’ için istifasını açıklamıştı.

HDP’den yapılan Çelik’in partiden ihraç edildiği belirtilerek, “Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır. Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir” denilmişti.

TBMM Karma Komisyonu, tecavüzle suçlanan Tuma Çelik toplanacak