Tecavüzden yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın avukatından tepki çeken paylaşım

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 1:12 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 1:16 pm

İpek Er’e tecavüz edip ölümüne neden uzman çavuş Musa Orhan’ın tutukluluğuna itiraz ederek tahliyesini sağlayan Avukat Mehmet Erkan Akkuş’un, “Beraat etmesiyle değil gencecik bir kızın şüpheli ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması ve Türk askerine iftira atanların kanun önünde hesap vermesi ile avukatlık görevimi yapmış olurum” paylaşımı tepki çekti.

Batman’ın Beşiri ilçesinde tecavüze maruz kalıp, 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan ve yaşamını yitiren İpek Er’in ölümüyle ilgili “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması hakkında dava açılıp tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutukluluğuna itiraz eden avukatının twetter hesabından yaptığı paylaşım tepki topladı.

Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, sosyal medya hesabında, tahliyeyi ‘beraat’ olarak nitelendirerek, “Musa’nın beraat etmesiyle değil gencecik bir kızın şüpheli ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması ve Türk askerine iftira atanların kanun önünde hesap vermesi ile avukatlık görevimi yapmış olurum” diye yazdı.

Avukat Akkuş’un paylaşımı sosyal medyada tepkilere neden oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Akkuş’un mesajına, “tecavüzcü avukat”, “tecavüz failini bırakanlar tecavüze ortak oldu”, “Tecavüzü savunan avukat”, “Utanç duyuyoruz”, “Kanun görev hamaseti değil, tecavüzcü avukat”, “kimse unutmasın tecavüzcüye arka çıkıldı” yanıtını vererek tepki gösterdi.

ADLİ TIP RAPORU: İPEK ER RIZASI DIŞINDA ZORLADI

Cinsel saldırıyla ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan istenilen raporun İpek Er’i doğrulamıştı. İddianamede, “Şüphelinin, genç kıza yönelik, ‘Rıza dışında cinsel birlikteliğe zorlaması ve cinsel birlikteliğin gerçekleşmesi eyleminin, nitelikli cinsel saldırı suçuna sübut verdiği’ belirlenmiştir” denilmişti.

Soylu’nun sahip çıktığı uzman çavuş Musa Orhan tahliye edildi

NE OLMUŞTU?

17 yaşındaki İpek Er’i tecavüz edip ölümüne sebep olan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bu olayın sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin yaptıklarının üstünü örtmektir” dediği uzman çavuş Musa Orhan tahliye edilmişti.

Orhan daha önce İ.E’nin suç duyurusunun ardından gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Genç kızın ölümünün ardından gelen tepkiler üzerine Orhan 7 gün önce tutuklanmıştı.

Musa Orhan’ın tahliye edilmesine siyasilerden tepki: Karar, vicdana ve hukuka aykırı