Tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl ceza alan yapımcı Weinstein koronavirüse yakalandı

Yayın tarihi: 23 Mart 2020 Pazartesi 12:40 pm - Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi 12:40 pm

Tecavüz ve cinsel saldırı suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein koronavirüse yakalandı. Hastalık belirtileri gösteren Weinstein’a yapılan testin sonucu pozitif çıktı. Yapımcının virüsü hapishanede kaptığı açıklandı.

Özellikle 1990 ve 2000’li yıllarda yapımcılığını üstlendiği filmlerin başarısıyla ‘Hollywood’un en etkili ismlerinden birisi’ olarak anılan Harvey Weinstein, tecavüz suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 68 yaşındaki ünlü yapımcı koronavirüse yakalandı.

CEZADA İNDİRİME GİDİLMESİ TALEP EDİLDİ

Aralarında Ashley Judd gibi tanınmış oyuncuların da bulunduğu 80’den fazla kadın, Weinstein’ın tecavüzüne ya da tacizine maruz kaldığını söylemişti. 25 yıla kadar hapsi istenen 67 yaşındaki Weinstein’in cezası Mart ayı başında açıklanmıştı. Weinstein karar duruşmasına tekerlekli sandalyede getirilmişti. Weinstein’ın avukatları, cezada indirime gidilmesini talep ediyor ve”Amerikalı yapımcıya verilecek beş yılın onun için ömür boyu hapis gibi olacağını” söylüyordu.

UMA THURMAN, SALMA HAYEK VE JESSİCA MANN

Davada cezanın açıklanması sonrası, ünlü yapımcıyı cinsel tacizle suçlayan isimler arasında olan oyuncu Mira Sorvino, karar sonrası “Şaşkınlık içinde ve minnettarlık duyarak gözyaşlarına boğulduğunu” söylemişti. Harvey Weinstein, eski asistanı Mimi Haley’e cinsel saldırıda bulunma ve eski oyuncu Jessica Mann’e tecavüz etme suçlamalarını kabul etmemişti. Weinstein’i cinsel istismarla suçlayan en az 80 kadın arasında Uma Thurman, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü oyuncular da bulunuyor.