Tecavüz şüphelisinin ses kayıtları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 9:49 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2023 Cuma 4:54 pm

Ankara’da, 23 yaşındaki bir kadın C.A. isimli erkek tarafından darp ve tecavüze maruz kaldı. Olayın ardından emniyete giderek şikayetçi olan E.Ö. isimli kadın, yaşananları TELE1’e anlattı.

Ankara’da yaşayan E.Ö., eski sevgilisi olan C.A. tarafından tecavüze uğradı. Ölümle tehdit edilen E.Ö.’nün emniyette verdiği ifadeye göre C.A., genç kadına “Seni üçlü piriz kablosuyla boğacağım. Benimle cinsel ilişki yaşamıyorsan en yakın arkadaşınla gözünün önünde ilişkiye gireceğim. Sen dövülmeyi de, tecavüz edilmeyi de hak ediyorsun.” ifadelerini kullanarak tecavüz etti.  E.Ö. isimli kadın, tecavüze uğradığını söyleyerek gittiği emniyette olaydan ancak 20 saat sonra sperm testi yaptırabildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden darp alan E.Ö., kafa travması geçirmesi nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. Kadının şikayetçi olduğu C.A.’nın ise, “Senin kafana sıkacağım, beni şikayet et. Şikayet etsen de etmesen de sıkacağım. Sakın başkalarından yardım isteme seni öldüreceğim.” şeklinde konuştuğu ses kayıtları ortaya çıktı.

“KIZ ALKOLLÜ OLABİLİR, DEYİP SPERM TESTİNİ GECİKTİRDİLER”

Olayın ardından hastaneye ve emniyete başvuran kadın, burada bir kez daha mağdur edildiğini ifade etti. Tecavüzün ardından sperm örnekleri alınması için hastaneye başvurmak isteyen kadının talebi, alkollü olduğu gerekçesiyle reddedildi. Ancak E.Ö. ise durumu “Sıfır promilli gözükmeme rağmen benim için ‘Alkollü olabilir’ dediler. 5 saat boyunca bekletildim. Hastaneye gitmem geciktirildi. Gittiğimiz çoğu hastane ise sperm testi yapmadıklarını söyledi.” ifadeleriyle anlattı.

TELE1 SES KAYITLARINA ULAŞTI

Geçmişte de şiddete uğrayan ancak C.A. isimli erkeğin annesi tarafından yapılan telkinler ve verilen sözler sonucu şikayette bulunmayan kadın, bir önceki şiddet gördüğü döneme ait aldığı ses kayıtlarını paylaştı. Kayıtlarda C.A.’nın “Senin kafana sıkacağım, beni şikayet et. Şikayet etsen de etmesen de sıkacağım. Sakın başkalarından yardım isteme seni öldüreceğim.” şeklinde konuştuğu görüldü.

Ses kaydında yer alan konuşmalar ise şu şekilde:

C.A.: Kahpe…

C.A.’nın annesi: Oğlum lütfen, lütfen.

C.A.’nın annesi: Sus cevap verme. Adamın karşısına gelinmez.

C.A.: Benim beklentim yok senin ananı s… Bu Ankara’da sıkacağım sana. Bunlarla birlikte sana da sıkacağım. Bak beni şikayet et. Etsen de sıkacağım etmesen de, haberin olsun.

C.A.’nın annesi: Tamam sus, edecek tamam.

C.A.: Bak sen gör. Sen kahpesin. İyi niyeti suistimal ediyorsun. Anan on beş yaşında kovmuş seni. O…

C.A.’nın annesi: Şş aman cevap verme.

E.Ö.: Sen önce adam ol.

C.A.’nın annesi: Tamam tamam git şuradan. Sen cevap verme.

E.Ö.: Kafana sıkacağım diyor.

C.A.’nın annesi: Sarhoş adam.

E.Ö.: Ne sarhoşu? Boğazımı sıkarken de hep bunları söyledi bana.

C.A.’nın annesi: Desin desin. Havlayan köpek ısırmaz sakın cevap verme. Sakın cevap verme. Cevap verirsen ortam kötü olur. Ne olur gözünü seveyim sana yalvarıyorum.

E.Ö.: Gitsin tedavi olsun.

C.A.: Daha bunların a… koyacağım. S.’ye, F.’ye gideceğim.

E.Ö: Git, senden korkan senin gibi olsun.

C.A.’nın annesi: Beni üzme bayılacağım şimdi öleceğim bak. Öldürecek beni.

C.Ö.: Anneni arayıp kahpeliklerini anlatacağım.

C.A.’nın annesi: Arayacak adam arayacağım demez. Sen şey yapma kızım.

C.A.: Senin bacını s…

C.A.’nın annesi: Tamam sus git. Tamam lan sus.

E.Ö.: Sen hapishaneye yatana kadar seninle savaşacağım gerekirse. Senden korkan senin gibi olsun.

C.A.’nın annesi: Kızım söz vermiştin bana.

E.Ö.: N… teyze ölmüş babamı ağzına alıyor. Köpek. Kafamı yerden yere vurdun. Darp raporunu kendim mi aldım ben.

C.A.’nın annesi: Kızım yalvarıyorum bak.

E.Ö.: Hayatımın en büyük hatası senin oğlun.

ESKİ EŞİ, C.A. HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI ÇIKARTMIŞ

Aldığı ölüm tehditlerini anlatan E.Ö., hastaneden taburcu edildikten sonra kadın sığınma evinde kalacağını belirterek “Yaşananlarda hiçbir şekilde benim rızam yoktu. Vajinamdaki tahribat raporda yer alıyor zaten. Ölüm tehdidi altındayım, eski eşine de aynı şeyleri yaptığı için hakkında uzaklaştırma kararı varmış. Ben bunları yeni öğrendim.” ifadelerini kullandı. E.Ö.’nün ifadesinde yer alan bilgilere göre, şüpheli C.A. “Kadın hakları da neymiş, seni de eski karımı da öldüreceğim.” dedi.