Tecavüz faili ilk duruşmada serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 4:21 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 4:21 pm

Datça’da iki ay önce bir kadına cinsel saldırıda bulunan Orçun G., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kadınlar sanığın serbest bırakılmasını kadınlar adliye önünde protesto etti.

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Mesudiye Mahallesi’nde Orçun G. isimli erkek iki ay önce bir kadına cinsel saldırıda bulundu. Olayın ardından açılan davanın ilk duruşması görülmeden sanık Orçun G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşanan olayın ardından Datça Kadın Platformu ve Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi, sanığın serbest bırakılmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Kadınlar yaptıkları açıklamada, Mesudiye’de yaşanan cinsel şiddet olayının failinin duruşması bile yapılmadan serbest bırakıldığını yineledi. “Bu nasıl yargı, bu nasıl adalet?” diye soran kadınlar, tecavüz eden, şiddet uygulayan, öldüren erkeği değil, her koşulda kadını suçlayan bu zihniyete “hayır” dediklerini vurguladı. Kadınlar açıklamalarında, “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Sosyal devlete, hukuka, adalete ekmek kadar, su kadar gereksinim duyuyoruz. Kadını yok etmeye çalışan bu eril düzenin sorumlusu biz değiliz ama ne yazık ki mağdurları hep biz oluyoruz. Siz bizi ezmeye, yok etmeye çalıştıkça biz daha da güçleneceğiz. El ele, omuz omuza tüm kadınlar güç birliği yapacağız. Çünkü biz bu toplumda her iki kişiden biriyiz. Çünkü biz anayız, kadınız, üreteniz. Çünkü biz Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Etmeyeceğiz de. Yalnız Datça’da yaşanan bu olayın değil, ülkemizde kadına şiddete dair yaşanan ne varsa hepsinin takipçisi olacağız” diye kaydetti.

“ARKADAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

Kadınlar, “Bu dava hepimizin, tüm kadınların davası. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen zihniyet, bugün kadınların içine düştüğü durumun gerçek sorumlusudur. İşte biz de tam bu nedenle İstanbul Sözleşmesi için mücadelemizden asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar diyoruz ki: Var olan yasaları uygulayın, kadını koruyun. Cinsel şiddete uğrayan kadın arkadaşımızın yanındayız ve adalet yerini bulana kadar da yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Hastanede cinsel saldırı! Doktorun çamaşırında hastaya ait doku bulundu