Tebliğciler bu kez Kadıköy’deydi

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 12:15 am - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 12:30 am

Yılbaşı akşamı yeni yılı kutlayan vatandaşlara dini uyarılarda bulunan Tebliğciler, bu kez de Kadıköy’deydi. Alkol kullanılan bir masanın yanında dini “hatırlatmalar” yapan Tebliğciler ile masada oturan vatandaşlar arasında gerginlik de çıktı.

Taksim Meydanı’nda “Tebliğciler” olarak bilinen bir grup yeni yıl kutlamaları öncesinde üzerinde “Ey Müslüman Kardeşim” yazılı olan bildirileri dağıtıp, yılbaşı kutlamalarına katılanları kafir olmakla itham etmişti. Tebliğciler bu kez de Kadıköy sokaklarındaydı.

Alkollü masaların çevresinde “Hocanın görevi ölüm gelmeden hatırlatmak, berber tıraş eder doktor muayene eder. Hoca da hatırlatır” şeklinde yapılan açıklamalara, masada oturan vatandaşlardan da tepki geldi. Vatandaşlardan birisinin “Bizim böyle bir isteğimiz oldu mu? Doktora gidiyoruz mesela muayene olmaya. Diyoruz ki benim bir rahatsızlığım var. Bizim sizden hatırlatma gibi bir isteğimiz oldu mu? Siz şu an taciz ediyorsunuz bizi bu masada otururken” şeklinde konuşması üzerine Tebliğciler de “Yok taciz değil, sıkıntı yok. Selamlaşma. Allah’a emanet olun” diyerek bölgeden uzaklaştı.

Yılbaşı kutlamaları onları üzmüş: ‘Tebliğciler’ Taksim’de