TDP Başkanı Sarıgül ‘5T formülünü’ açıkladı: Artık maraton başlıyor

Yayın tarihi: 26 Eylül 2021 Pazar 3:49 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 8:56 am

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin birinci olağan kongresinde konuştu. Sarıgül, “TDP olarak salon siyasetine, elitlerin iktidarına son vermek üzere kurulduk. Sırça köşklerinde oturan, çözüm üretmekten aciz, barış yerine kavga üreten siyasete son vermek için kurulduk. Artık maraton başlıyor. Oy pusulasında TDP var” dedi.

TDP 1. Olağan Kongresi, ATO Congressium salonunda toplandı. Partinin kurucu Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, kongrenin yapıldığı salonda, “Türkiye Değişim Hareketi’nin kurucusu, Türkiye’nin yakın gelecekteki başbakanı. Hoş geldin Başbakanım” anonsu ile karşılandı. Sarıgül, tek aday olarak girdiği kongrede özetle şunları söyledi:

PARTİMİZ OY PUSULALARINDA YER ALMA YETKİSİ ALIYOR: “Bugün kutlu bir gün, mutlu bir gün. Bugün toydur, bayramdır, şölendir. Ülkemizde yüreklere su serpildi. Karanlıktan aydınlığa, korkuların umuda döndüğü gün. Bu salonda tarih yazacağız. Bugün partimiz, seçimlere katılma, oy pusulalarında yer alma yetkisi alıyor. Hayırlı olsun. Çare ben değilim. Dağlara taşlara çare diye beni yazmıyorsunuz; demokrasiyi, insan haklarını yazıyorsunuz. Gözlerinizden öpüyorum. TDP olarak salon siyasetine, elitlerin iktidarına son vermek üzere kurulduk. Sırça köşklerinde oturan, çözüm üretmekten aciz, barış yerine kavga üreten siyasete son vermek için kurulduk. Artık maraton başlıyor. Oy pusulasında TDP var.

AMPULLERİ DEĞİTİRMEYE HAZIR MISINIZ: Artık iktidarın süresi dolmuştur. İktidarın bilgili, becerikli bir rakibi vardır. Ampulleri değiştirmeye hazır mısınız? Hiç merak etmeyin, o ampulleri değiştirmenin zamanı geldi. Edirne’den Kars’a herkesin karnının doyduğu bereketli bir sofra kuracağız. O sofrada tüm Türkiye’nin karnı doyacak. Biz Türkiye’yi barışa barışa değiştireceğiz. Aynı sofrada oturup aynı ekmeği bölüşeceğiz. TDP iktidarında Türkiye ve dünyanın her noktasında silahlar gidecek, barış gelecek.

DİĞERLERİ KONUŞUR TDP YAPAR: 5T diyeceğiz; tarım, turizm, teknoloji, tekstil ve tasarruf. ‘Türkiye’de petrol yok’ diyorlar. Türkiye’nin en büyük petrolü tarımdır. Neden sadece Paris’e 60 milyon turist gidiyor da Türkiye’me 30 milyon turist geliyor? Turizm bizim için önemli. Teknoloji: Beyin göçüne engel olacak tek parti biziz. Diğerleri konuşur, TDP yapar. Farkımız bu. Paris’te havaalanına indiğinizde sayısız marka var. Orada Türkiye’mizin neden bir markası yok? Türkiye’miz markaları ile güç kazanır. Türkiye’nin markalarını yaratacak tek parti TDP.

KAR ETMEYEN İŞLETMEDEN VERGİ ALMAYACAĞIZ: Adaleti biz getireceğiz. Devletimizin kurumları başvurulara 24 saatte cevap verecek. Hiçbir dava bir yıldan uzun sürmeyecek. Mülakatı tamamen kaldıracağız. İlk dairesini alandan vergi almayacağız. Herkesin bir evi olacak. Uluslararası tanıtıma önem vereceğiz. TDP’de kural şu: kar etmeyen işletmeden bir tek kuruş almayacağız. Bankacılık sistemini gözden geçireceğiz. Ey Ziraat Bankası, Halk Bankası… Ziraat Bankası’nın görevi çiftçinin yanında olmak. Bizim iktidarımızda Ziraat Bankası’nın tek işi bu olacak. Halk Bankası’nın asli görevi esnafımızın yanında olmaktır. Devletimizin ışığı sönmesin, esnafın ışığı sönmesin.

BİR KİŞİNİN TÜRKİYE’NİN TEK BAŞINA YÖNETİLMESİNE İTİRAZIM VAR: İktidarın medyası var, diğerlerinin medyası var. Karaoğlan’ın, Demirel’in, Özal’ın medyası mı vardı? İktidarımızda medya özgür olacak. Yerel medya ile omuz omuza olacağız. İşsizlik artmış, kiralar uçmuş ama siyaset lobisinin umurunda değil. ‘Türkiye’nin önünü kesen tek lobi siyaset lobisi’ deyince bazı genel başkanlar bana kızıyor. Yapılacak ilk seçimde TDP onları evlerine gönderecek. Haksızlığa, adaletsizliğe, torpile itirazım var. Bir kişinin Türkiye’yi tek başına yönetmesine itirazım var.

YETER Kİ İLKELİ BİR YAPI OLSUN: Trafik bizi yoruyor. Her gün sayıları artan beton bloklar bizi yoruyor. Ülkemizi yönetmekte zorlanan AK Parti bizi yoruyor. İktidarın da AK Parti’nin de değişme zamanı gelmiştir. İktidarlar mevsim gibidir, zamanı gelince değişir; yeter ki sağlam, ilkeli bir yapı olsun. O iktidarı değiştirirken oluşturulacak yapı ulusal birlikten yana olsun, ‘Önce devletimiz, sonra partimiz’ diyen bir yapı olsun.

FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ: Çocuklarımız daha iyi bir eğitim alsa… 5 yaşında bir evlat fabrika sahibinin çocuğu, bir de bekçinin çocuğu; birisi devlet okuluna, biri özel okula gidiyor. Biri 20 kişilik sınıfta, tüm donanımı var; diğeri 40 kişilik sınıfta, telefonu yok, bilgisayarı yok. Şişli’de nasıl başardıysam Türkiye’de de aynı şekilde başaracağız. Adil, hakça, tüm çocuklarımızın fırsat eşitliği olacağı eğitimi sağlayacağız.

BİDEN’İN DEĞİL ALLAH’IN VE MİLLETİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR: Kadına şiddet var, 20 yıldır ülkeyi yönetenler açıklama yapıyor. İktidar muhalefet gibi davranıyor, eleştiriyor. Yok öyle yağma. Artık bir alternatif var. TDP podyuma çıkıyor. Amerika’ya, Moskova’ya baş kaldıran tek partiyiz. AB’nin yaptığı yanlışları söyleyen tek partiyiz. Orada ABD varsa burada Türkiye var. ABD Başkanı diyor ki ‘Türkiye’deki muhalefet partilerine destek vereceğiz’. Bunu doğru bulmayız. Bizim Biden’in değil, Allah’ımızın ve milletimizin desteğine ihtiyacımız var.

CİMER’İ KALDIRACAĞIZ: TDP neyi değiştirecek? Bir kere iktidarımız tarafsız olacak. Bizim devletimizle problemimiz olamaz. Tarafsız, etkin, vicdanlı, şefkatli ve mutlaka merhametli olacağız. CİMER’i kaldıracağız. Türkiye’yi yöneten parti her ihbarı dikkate almaz. Bizim iktidarımızda ihanet, jurnal şantaj olmayacak. Bunlara asla boyun eğmeyeceğiz. Asla tarım ürünü ihraç etmeyeceğiz. Adıyaman’da, Ege’de tütün ekemiyorlar. Amerika izin vermiyormuş. Türkiye’ye 77 yılında “Ne ezilen ne ezen” diyen Ecevit’in talebesi olarak diyorum ki Türkiye’de ne ekilip biçileceğinin kararını Ankara verecektir.

GÖLGE KABİNE: Çiftçi ne ekerse alım garantisini vereceğiz. Köprüye otoyola var da çiftçiye niye alım garantisi yok? Gözün aydın çiftçi kardeşim, alım garantisini TDP verecek. 12,5 milyon engelli bir genel müdürlükle yönetilebilir mi? Mutlaka Engelliler Bakanlığı kuracağız. Deprem ve Doğal Afet Bakanlığı kuracağız. Tarım ve Orman, Turizm ve Kültür Çevre ve Şehircilik bakanlığı bir arada olmaz. Hepsini ayıracağız. Yeni Projeler Bakanlığı’nı inşallah biz kuracağız. Gölge bakanlarımızı yurttaşlarımızla buluşturacağız. Çok kısa zamanda tek tek açıklayacağız.

SİSTEME BAŞ KALDIRAN PARTİYİZ: Vergi sistemini değiştireceğiz. Mevcut vergi sistemi fakirden alıp zengine dağıtıyor. Türkiye’de doymayan, fakirler değil zenginlerdir. Diğer partiler yapamaz. Afganistan üzerinden Amerika’nın tuzak kurduğunu diğerleri söyleyemez. Çünkü onlar umudunu Amerika’ya bağlamış. Onlar sistemin partisi, biz bu sisteme baş kaldıran partiyiz. Bizim Allah’tan başka kimseye borcumuz yok. Bizi korkutamazlar, durduramazlar, susturamazlar.

HİÇBİR MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ YAPMAYACAĞIZ: Bütün parti teşkilatlarından ricam şudur; davasına inanmış, gelmiş kurucu olmuş, PM’ye girmiş ama bulunduğu partide davasına ihanet ediyor. Biz bu tip arkadaşı asla ve asla almayız. O partiye ihanet ettiyse bize de eder. Mert olsun, delikanlı olsun, rakibim olsun. Biz çok hassas olacağız. 14 belediye başkanı bize gelmek istiyor, çeşitli partilerden. Diyoruz ki ‘hayır’, henüz erken. Hiçbir milletvekili transferi yapmayacağız.”