TCL PLEX inceleme altında

Yayın tarihi: 13 Aralık 2019 Cuma 10:10 am - Güncelleme: 13 Aralık 2019 Cuma 10:10 am

TCL Corporation, merkezi Çin’de bulunan bir teknoloji şirketi. Akıllı telefonlardan televizyonlara kadar pek çok farklı alanda üretim yapan TCL Corporation, yeni ürünleriyle Türkiye’de de boy gösteriyor. Bu incelememizde bahsedeceğimiz ürün ise, arka tarafında yer alan üçlü kamera sistemi ve büyük ekranıyla dikkatleri üzerine toplayan TCL Plex.

TCL PLEX, gerçekten çok şık bir tasarıma sahip. Az evvel de belirttiğimiz gibi, bize beyaz renkli versiyonu geldi ve gerçekten bir inci gibi parlıyor. Özellikle arka yüzeyi, farklı ışık açılarına göre parlıyor ve farklı tonlarda renkler sunabiliyor. Öte yandan, diğer telefonlarda da olduğu gibi bu telefonun da arka yüzeyi bir süre sonra kir ve parmak izi tutabiliyor.

Ürünün kutusundan koruyucu şeffaf kılıfın çıktığını belirtelim. Bu sayede hem tasarımdan daha az ödün veriyor hem de daha sağlam bir kullanım deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

7.99mm kalınlıktaki telefon, 192 gram ağırlıkta. Yanlardan yumuşatılmış tasarım hatları sayesinde avuçta rahat bir tutuş hissi sunabiliyor. Öte yandan, ürünün arka kısmının da cam tasarım olduğunu, çerçevesinin de metal malzeme kullanılarak hazırlandığını belirtelim.

TCL PLEX akıllı telefon inceleme. Büyük ekran, toplamda 4 kamera

Açıkçası TCL’in bu modelinde dikkat çeken ve diğer telefonlarda pek görmediğimiz bazı tasarım detayları var. Bunlardan ilki, selfie kameranın ön üst kısımda, sol tarafa yerleştirilmiş olması ve ekran gövde oranının %90’lık bir değere sahip olması.

İkinci detay ise, sol yan tarafta ayrıca bir fiziksel tuşun olması. Bu tuş, özelleştirilebilir bir tuş ve istediğiniz gibi uygulama ya da işlevler için başvurabiliyorsunuz. Örneğin, tek basmayla asistanı devreye alabilir, çift basmayla kamerayı aktifleştirebilir, uzun basmayla da Chrome tarayıcısını açabilirsiniz.

Üç ve dördüncü detaylar da arka tarafta yer alıyor. Üçlü kamera sistemi, alt alta sıralanmamış ya da bir kare çerçeve içinde toplanmamış. Bunların yerine, yan yana sıralanmış ve ortaya güzel bir görüntü çıkmış. Parmak izi okuyucu sensör de daire olarak değil, kare olarak tasarlanmış.

Genel olarak TCL PLEX’in tasarımını beğendiğimizi söyleyebiliriz.

6.53 inç değerde ekran ile pek çok şey mümkün

Telefonun 6.53 inç değerde devasa bir ekranı var. Bu tip büyük ekranlarda bir şeyler izlemek, okumak ve oynamanın zevkli olduğunu hemen her incelememizde belirtiyoruz zaten. TCL de iyi bir görüntü kalitesi sunuyor ve dokunuşlara hızlıca cevaplar verebiliyor.

Bunların yanında sunduğu bazı iyileştirici detaylar da var. 1080 x 2340 çözünürlük sunan ekran, HDR içerikleri görüntüleyebiliyor. Bunun yanında, ayarlar arasında NXTVISION başlığı dikkatlerden kaçmıyor. Buraya giderek görüntü iyileştirmeleri yapabilir, renk profilini düzenleyebilir ve okuma modunu aktifleştirebilirsiniz. Böylece gerek iç gerek dış mekan kullanımlarında, gerek iyi gerekse de düşük ışıklı ortamlada da en iyi deneyimleri elde etmeniz amaçlanıyor.

TCL PLEX incelemesi

Telefonun parmak izi okuyucu sensörü ve yüz tanıma sistemi iyi çalışıyor. İsterseniz ikisini de aktifleştirebilir ve kullanabilirsiniz. Android 9 işletim sisteminin bulunduğu telefonun arayüzü gayet basit, akıcı ve kullanımı kolay. Ön yüklü olarak gelen uygulamalar arasında da özellikle Akıllı Yönetici, Facebook ve Netflix dikkat çekiyor. Dedik ya bir şeyler izlemek çok iyi diye. Eh, Netflix üyeliğiniz de varsa bu telefonda sevdiğiniz dizi ve filmleri rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Telefonda Snapdragon 675 işlemcisi, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama bulunuyor. İsterseniz microSD kart da takabilirsiniz. Özellikle günümüzde 6GB RAM ve 128GB dahili depolama gibi seçenekler önemli. Hem içeriklerin boyutları artıyor hem de bunları çalıştırabilmek için daha fazla güce ihtiyaç var. Ürünün sahip olduğu teknik detaylar ise, akıcı bir Android deneyimi için yeterli. Pek çok oyun ve uygulamayı bu telefonda rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Evet, bunlara son dönemin en popüler online oyunlarından PUBG de dahil.

Gelelim kameralara

Telefonun arka tarafında üçlü kamera sistemi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi tam 48MP değerde ve tek karede pek çok detay yakalamanız mümkün. Diğer bir kamera ise 16MP değerde ve ultra geniş açılı görüntüler yakalayabiliyorsunuz.

2MP değerde kamera ise, geliştirilmiş gece modu yazılımının da katkılarıyla düşük ışıklı ortamlarda daha iyi fotoğraflar ve videolar çekebilmenizi mümkün kılıyor.

Tabii bunların haricinde bokeh efektli portre fotoğraflar çekebilir, 4K videolar kaydedebilir, ağır çekim videolar ve hızlı çekim videolar hazırlayarak bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Huawei FreeBuds 3 kablosuz kulaklık inceleme

Üçlü kamera sisteminin özellikle iyi ışıklı ortamlarda sunduğu performanstan memnun kaldık.

Ön tarafa geldiğimizde ise, bizi 24MP değerde selfie kamerası karşılıyor, ki o da iyi bir performans sunuyor. Düşük ışıklı ortamlarda kullanabilmeniz için ekran flash’ı özelliği de mevcut, lakin ön kameranın bazen netlemede ufak tefek sıkıntılar çıkarabildiğini belirtelim.

TCL PLEX akıllı telefon inceleme. Büyük ekran, toplamda 4 kamera

Quick Charge 3.0 – hızlı şarj destekli batarya

Üründe çıkarılamaz 3820mAh pil yer alıyor ve bu pil, Qualcomm’un Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisine destek veriyor. Yani ürün, sıfırdan 100’e, 1 saat 45 dakikada ulaşabiliyor ve tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabiliyorsunuz. Yine de, bu kadar büyük bir ekrana sahip telefonda en az 4 bin mAh değerini görmek isterdik. Böylece gündelik kullanımda biraz daha cesaretli davranabilmek mümkün olurdu.

Toparlamak gerekirse

TCL PLEX, Cat6 kategorisinde 4G desteği sunuyor. Bunun yanında Bluetooth 5.0 ve NFC gibi gelişmiş bağlantı seçenekleri de bulunmakta. İsterseniz cihazınızı bir televizyon kumandası olarak da kullanabiliyorsunuz. Ek olarak, ürünün tek ve çift sim kartlı olmak üzere iki farklı versiyonu mevcut.

Telefon, gerçekten çok şık bir tasarımda ve bu tasarımı tamamlayan kullanışlı detaylara sahip. Kaliteli bir ekranı ve bunun yanında pek çok ihtiyacınızı giderebileceğiniz üçlü kamera sistemi mevcut.