TCDD’den Marmaray’da çekilen ‘Nefrete karşı el ele’ filmine suç duyurusu

Yayın tarihi: 25 Eylül 2023 Pazartesi 3:00 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2023 Pazartesi 3:00 pm

TCDD, Marmaray’da çekilen ve “LGBT kamu spotu” olarak paylaşılan filme ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Müdürlük olay hakkında soruşturma yapılması ve kamu davası açılması talep etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) sosyal medyada “LGBT kamu spotu” olarak yayınlanan görüntülere ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

TCDD tarafından yapılan suç duyurusunda söz konusu film için 29 Kasım 2019 tarihinde sosyal medya reklam filmi olarak izin talep edildiği, Genel Müdürlük tarafından reklam filmi içeriğinin ticari sır olabileceği için daha fazla sorgulanmadığı ve sosyal medyada paylaşılmak üzere trenlerin kullanılmadığı kapalı bir alanda boş bir tren setinde izin verildiği öne sürüldü.

Suç duyurusunun izin verildiği gibi reklam filmi olarak değil de kamu spotu olarak çekildiği, izinden çok daha sonra 23 Ağustos tarihinde yayınlandığı, dolayısıyla paylaşımın içeriği, zamanı ve paylaşım yapılan platformun hiçbirisinin verilen izne uygun olmadığı belirtildi. Yapılan suç duyurusunda bahsi geçen olay hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılması talep edildi.

Öte yandan film yayınlandıktan sonra iktidara yakın çevrelerce hedef gösterilmişti.

Merdan Yanardağ’dan Fatih Altaylı’ya teşekkür ve yanıt

EHP’den Merdan Yanardağ ve tutuklu gazeteciler için panel

Bahçeli, Soylu’ya sahip çıktı: Müfteriliğin daniskası…