TCDD kaza verilerini açıklamadı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 8:54 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 8:55 am

Her yıl hazırlanan faaliyet raporlarında son bir yılda meydana gelen kazaları açıklayan TCDD’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda kaza bilgilerine yer vermediği ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü her yıl faaliyet raporlarında “Tren İşletmeciliği İle İlgili Kazalar” başlığına yer veriyor. Bu başlık altında o yıl içerisinde gerçekleşen tren kazaları işleniyor.

Birgün’den İsmail Arı’nın aktardığına göre, her yıl raporlarında tren kazalarına dair verilere yer veren TCDD’nin bu yıl raporlarında kaza istatistiklerini sansürlediği ortaya çıktı. Kısa bir süre önce açıklanan 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nda, “Tren İşletmeciliği İle İlgili Kazalar” başlıklı bölüm yer almadı. Rapordan bu kısmın neden çıkarıldığına ilişkin de bir bilgiye yer verilmedi.

2021 yılında meydana gelen ve raporda yer verilmeyen bazı tren kazaları:

29 Ekim 2021: Kocaeli’nin Gebze ilçesinde seyir hâlindeki yolcu treni kaza yaptı. Trenin son iki vagonu raydan çıkarken TCDD, kazada can kaybı yaşanmadığını duyurdu.

4 Eylül 2021: Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yük treni, hemzemin geçitte fabrika servis minibüsüne çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

8 Eylül 2021: Adapazarı-Pendik seferini yapan tren, Tuzla Tersane İstasyonu’nda bekleyen Yüksek Hızlı Tren’e (YHT) çarptı. Makinistin son anda durarak Yüksek Hızlı Tren’e hafif çarptığı belirtilirken, düşen bazı yolcular yaralandı.

15 Eylül 2021: Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kontrolsüz hemzemin geçitte yük treninin hafif ticari araca çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.

TCDD batakta! 6.6 milyar zarar