TBMM’den HDP’li Semra Güzel için karar

Yayın tarihi: 20 Ekim 2022 Perşembe 12:04 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe 12:45 pm

TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’nda, tutuklu bulunan HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi amacıyla Hazırlık Komisyonu kurulacak.

TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’nda, tutuklu yargılanması devam eden HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi amacıyla, ‘genel kurul devamsızlık raporunun’ görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından İstanbul’da gözaltına alınarak tutuklanan Semra Güzel hakkında hazırlanan iddianame ile Güzel’in 15 yıl hapis istemi ile yargılanmasına karar verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Semra Güzel’in bir PKK’lı ile fotoğrafları paylaşılmıştı. Güzel, fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini belirterek, “Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karalamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez” demişti.

HDP’li Semra Güzel’e 15 yıla kadar hapis istemi