TBMM’deki Can Atalay toplantısı öncesi Adalet Bakanı’ndan açıklama: Meclis bir şey yapamaz

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 3:01 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 3:05 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu, cuma günü Can Atalay için toplanacak. Kritik toplantı öncesi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, “Adli yargının verdiği kesin hüküm ortadayken Meclis’in yapabileceği bir şey söz konusu değil” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay için Genel Kurul’u 16 Ağustos’ta toplantıya çağırdı. Bütün muhalefet partilerinin ve AKP’nin katılma kararı aldığı Genel Kurul hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Meclis’in yapabileceği bir şey söz konusu değil” dedi.

Meclis Can Atalay için toplanacak

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bakan Tunç, şunları söyledi:

“Ana muhalefet partisinin genel görüşme önergesi oldu. Meclis’te toplantı için yeterli sayı bulunabilirse görüşme gerçekleştirilir. Bu Gezi Davası’yla gerçekleşen bir husus. Gezi Davası içerisinde milletvekili seçilen kişiyle ilgili dokunulmazlık… AYM ve Yargıtay arasında bir görüş ayrılığı oldu. Yargıtay Anayasa’nın 14. maddesinin açık olduğunu, bunun da dokunulmazlık içerisinde sayılamayacağını söyleyerek bir karar aldı. Burada Yargıtay ile AYM arasında görüş farkı ortaya çıktı.

“MECLİS’İN YAPABİLECEĞİ HERHANGİ BİR İŞLEM YOK”

Kesin hüküm kalkmış değil. Yargıtay’ın vermiş olduğu bir karar söz konusu. AYM burada Meclis’in bir işlevi söz konusu olmadığı gerekçesiyle bir karar verdi. Burada Meclis’in yapabileceği herhangi bir işlem söz konusu değil. Cuma günü görüşmede partiler görüşlerini ifade edecektir.”

AKP’den ‘Can Atalay’ açıklaması: Konuyu ele alıp, değerlendireceğiz

Kaynak: HABER MERKEZİ