TBMM’de helallik tartışması! AKP’li vekil salondan çıkarıldı

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:35 am - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:36 am

TBMM Genel Kurulu’nda dün Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), görüşmeleri sırasında tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine AKP’li vekiller Demirbağ’ı salondan çıkardı.

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, dün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak konuşan  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un sözünü kesti. Özkoç’un Demirbağ’ı uyarması üzerine aralarında tartışma çıktı.

“SEN CUMHURBAŞKANI MISIN”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Cumhurbaşkanı, ‘Ben helallik istiyorum’ demiş. Siz, ‘Yalan söylüyorsunuz’ diyorsunuz. Yani arkadaşlar, ‘Biz, ilk üç günle ilgili helallik istiyoruz’ demiş. Niçin istiyor” dedi.

Özkoç konuşma yaparken sözleri sık sık AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ tarafından kesildi. Özkoç, Demirbağ’a, “Ya arkadaş, her şeye cevap vereceksen çık benim adıma da sen konuş ya buyur. Sen Cumhurbaşkanı mısın ya” diye tepki gösterdi.

EYT meclisten geçti!

AKP’Lİ VEKİL SALONDAN ÇIKARILDI

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, AKP’li Demirbağ’ı yerine oturması konusunda uyardı. Demirbağ’ın devam etmesi üzerine Özkoç, “Ya böyle terbiyesizlik olur mu? Böyle terbiyesizlik olur mu ya? Çık Allah aşkına ya. Hayret bir şey ya. Bağırmıyoruz, çağırmıyoruz, konuşuyoruz burada. Ne biçim insansın sen, hayret bir şey ya. Bir üslup var. Ne biçim ahlaksızlık bu ya” dedi.

Demirbağ, Özkoç’un “Ahlaksızlık” sözlerine, “Ahlaksız sensin” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Demirbağ, AKP Grubu’ndaki diğer vekiller tarafından Genel Kurul Salonu’ndan çıkarıldı.

CHP’li Özkoç da kürsüye gelerek, “Bir grup başkanvekili olarak gayet sakin konuşma yapıyorum ya. Bağırmıyorum, çağırmıyorum. Kendimizi ifade edemeyecek miyiz bu Meclis’te? Herkesi mi susturacaksınız? Konuşamayacak mıyız arkadaşlar yani? Elitaş çıktı, konuştu. Tek bir arkadaşımızdan ses çıktı mı, CHP’den tek bir arkadaşımızdan ses çıktı mı” diye sordu.

AKP sıralarından gürültüler gelirken AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Çıkmayacak şekilde konuştuk” dedi. Gürültüler üzerine Özkoç, “Ya Allah aşkına bir susun ya” uyarısında bulundu.

“HİÇ OLMAZSA İSTEDİĞİNİZ ŞEYİN ARKASINDA DURUN”

Özkoç, “Sayın Elitaş, Türkiye’de bir kişi çıkmış, bir şey yapmış; onun arkasına sığınarak bütün günahlarınızı kapatamazsınız, bunu yapamazsınız. Genel Başkan’ınız, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor ve ‘Ben helallik istiyorum’ diyor. Neden? Çünkü ‘Orada gerekeni yapamadık’ diyor. Gerekeni yapamadıysanız buradaki en büyük olgunluk, hatanızı kabul etmenizdir. Bir kişinin yaptığı şey üzerinden… Sanki bu büyük bir kıyamet ve bunun arkasından konuşan, haklı olan, eleştiren bütün herkesin eleştirisi yok oluyor, gidiyor; böyle bir yaklaşım doğru değil. ‘İnsanlarımız öldü’ diyorsunuz, insanlarla ilgili, ölümleriyle ilgili helallik istiyorsunuz. Hiç olmazsa istediğiniz şeyin arkasında durun, bir kere yapın bunu ya. Bir erdemlilik gösterin ya” diye konuştu.