TBMM’de gergin anlar! Soylu ve HDP’li vekiller birbirine girdi

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 7:51 am - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 7:51 am

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, sendikalı işçilerin Ankara’ya yürümesine izin verilmemesine tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği cevapla sert bir tartışma yaşandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, sendikalı işçilerin Ankara’ya yürümesine izin verilmemesine tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Soylu, “Dayak mı yiyorlar” diye sordu. Çepni, “Dün kadınlara su sıkıldı. Ne oldu? Terörist mi onlar” dedi.

Taksim’de 25 Kasım ablukası: “10 kadın rehin alındı”

‘İŞKENCEYİ ANLATIRSANIZ ANLAYACAĞIM’

Anka’da yer alan habere göre Soylu, “Onlar terörist değil de senin arkadaşların terörist. Dağda hakkını savundukların terörist” deyince Çepni, “Şimdi, siz bir cümleyi ‘HDP ve terör’ kelimesini kullanmadan kurabilirseniz o zaman konuşacağız. Bana dün yaşananları açıklarsanız, Kaz Dağları’ndakileri açıklarsanız, Ünye’de, Kirazlıtepe’de yaşananları, köyüne sahip çıkan köylülere yapılan işkenceyi anlatırsanız anlayacağım.

Şimdi, dün HDP’ye oy veren 6 milyon insan, en basit ifadeyle ikiyle çarpsan 15 milyon insan teröristti, şimdi bugün HDP’ye üye olmayan, HDP’ye oy vermeyen ‘kral çıplak’ diyen herkes terörist. Şimdi, sizin politikanız bu” dedi.

‘BU BÜTÇE HALKA DÜŞMAN BÜTÇEDİR’

Bakan Soylu ve HDP’li Çepni arasındaki tartışmaya AKP’liler de dahil oldu. AKP sıralarından gelen tepkiler üzerine Çepni, “Bu bütçe halka düşman bütçedir. Bu Bakanlık da bunun Bakanlığıdır. Çıkardığınız bütün yasalar, bugüne kadar konuştuğumuz bütün bütçelerde halk için tek bir madde yoktu” dedi. Karşılıklı tartışma sertleşince Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ara verdi.