TBMM neden kapalı sorusuna Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan skandal yanıt!

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 9:33 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 6:08 pm

Muhalefet, normalleşme çalışmaları kapsamında AVM’ler açılırken TBMM’nin kapalı olmasını eleştiriyor. Türkiye ekonomiden, salgına büyük bir sıkıntı yaşarken, Meclis’in kapalı olması eleştirilerine,  TBMM Başkanı Mustafa Şentop “Gündemde önemli bir şey yok” diye yanıt verdi.

Haberürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye’nin salgınala mücadelesi sırasında atılan kimi adımlarla AVM’lerin yeniden açılmasına rağmen TBMM’nin kapalı olmasına yönelik muhalefetin elelştirilerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a iletti.

Sarıkaya, Şentop’un bu eleştirilere yanıtına ise köşesinde yer verdi.

Saray İttifakı engel oldu, Mansur Yavaş çözümü buldu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile dün bir başka konu hakkında konuşurken bu eleştiriyi anımsattım, hayret cümlesiyle karşıladı:

“Hiç AVM ile TBMM mukayese edilebilir mi? Komik buldum bu söylemi. Ayrıca TBMM kapanmış değil ki, milletvekili arkadaşlarımız salgının en yüksek olduğu dönemde bile çok yoğun bir çalışma içine girdi. Sonrasında da çalışmalarına ara verdi. Şu dönem acil bir şey de yok. Eğer gündemde önemli ve acil bir durum varsa, hemen çağrı ile toplanabilecek durumda. Yanlış bir yaklaşım…”

Başkan Şentop’un muhalefet eleştirilerine karşı konuya yaklaşımı böyle…