TBMM Komisyonu’nda ‘Noel baba’ tartışması! “Bıçaklandıklarını duyacağız”

Yayın tarihi: 26 Kasım 2022 Cumartesi 1:01 am - Güncelleme: 26 Kasım 2022 Cumartesi 1:01 am

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, “Nefret söylemi de devam ediyor. Şimdi, Noel’e yaklaşıyoruz biliyorsunuz ve Türkiye’de, önümüzdeki günlerde birçok yerde Noel babaların bıçaklandığını duyacağız “ dedi.

TBMM plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesinin görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet parti milletvekilleri arasında sık sık tartışma yaşandı.

Çarşaflı kadın ‘Müslüman ülkede Noel Baba’nın ne işi var’ diyerek mağaza çalışanının üzerine yürüdü!

‘NOEL BABALARIN BIÇAKLANDIĞINI DUYACAĞIZ’

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, patrikhanelerin, metropolitlerin tüzel kişiliklerinin olmadığına dikkat çekti. Bütün dünyada statü sahibi olan patrikler ve din görevlilerinin Türkiye’de yok hükmünde olduğunu öne süren Çelik’in “Nefret söylemi de devam ediyor. Şimdi, Noel’e yaklaşıyoruz biliyorsunuz ve Türkiye’de, önümüzdeki günlerde birçok yerde Noel babaların bıçaklandığını duyacağız hepimiz” iddiasında bulundu. Bu açıklamalara AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz’ın uyarısı üzerine Çelik sözlerini ‘inşallah olmaz’ şeklinde düzeltti.

Av tüfeği ile çatıya çıkıp ‘Noel Papa’yı’ bekledi

Komisyondaki iktidar sıralarından  itirazlar yükseldi. AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de, “Ya beyefendi nereden çıkartıyorsun? Yok öyle bir şey” dedi.

“HEPİMİZ BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Halkı kin ve nefrete sevk ediyor” iddiasında bulunurken Ekrem Çelebi de, “Sen böyle söyleyince insanın kanı donuyor” ifadesini kullandı. Tuma Çelik, “Göreceğiz, hepimiz birlikte göreceğiz. Bu güne kadar her yıl yaşadığımız olayların önümüzdeki dönemde tekrar yaşanacağını söylüyorum” dedi.

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU, 2023 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİ TAMAMLADI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaklaşık bir ay süren 2023 yılı bütçe maratonu tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı, TBMM, tüm bakanlıklar ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı kesin hesapları ile 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi komisyonda kabul edildi.

Komisyonda bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların kesin hesabı ile 2023 yılı bütçesinin görüşmelerinin ardından 2021 Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile 2023 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşülerek kabul edildi.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, muhalefet şerhinin 13 Aralık Perşembe gününe kadar verilmesini gerektiğini söyledi.

Teklif, 5 Aralık Pazartesi gününden itibaren TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacak. TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin tamamlanacağı 16 Aralık’a kadar başka kanun teklifleri görüşülemeyecek. Kabul edilecek bütçe kanununun 1 Ocak 2023’ten önce Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor.