TBMM Karma Komisyonu, tecavüzle suçlanan Tuma Çelik toplanacak

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 2:14 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 2:15 pm

Meclis Karma Komisyonu tecavüzle suçlanan Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik için 2 Ekim’de toplanacak.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘tehdit’ suçlamasıyla fezleke düzenlenen, yasama dokunulmazlığının kaldırılması istenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in dosyasını görüşmek üzere Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu’nu 2 Ekim’de toplantıya çağırdı.

Komisyon üyelerinden oluşan 1’inci Hazırlık Komisyonu, seçim çalışmaları sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak, fezleke hazırlanan ve HDP’den ihraç edilen bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik ile ilgili raporu 3 Eylül’de TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na sundu. 2 Ekim’de toplantıda Karma Komisyon raporu, Genel Kurul gündemine gelecek ve burada görüşülerek karara bağlanacak. Genel Kurul’daki oylama gizli yapılacak.

HDP’li Tuma Çelik partisinden ihraç edildi

NE OLMUŞTU?

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. şikâyetçi olmuştu. Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, ‘partisinin zarar görmemesi’ için istifasını açıklamıştı.

HDP’den yapılan Çelik’in partiden ihraç edildiği belirtilerek, “Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır. Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir” denilmişti.

Tecavüzle suçlanan Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında kesin karar pazartesi verilecek