TBMM bütçe görüşmelerinde yumruklu kavga! Kalbi duran İYİ Partili vekil müdahale ile geri döndü

Yayın tarihi: 6 Aralık 2022 Salı 2:41 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı 5:33 pm

HABER: İREM YILDIRIM

TBMM bütçe görüşmelerinde İYİ Partili ve AKPli milletvekilleri arasında arbede çıktı. Çıkan kavgada başı açılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

TBMM bütçe görüşmeleri sırasında AKP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında çıkan kavgada İYİ Partili Hüseyin Örs, AKP Zafer Işık ile yumruklaştı. Işık’ın parmağındaki yüzük nedeniyle Örs’ün kafasında açılma olduğu öğrenildi. Sağlık ekipleri hemen Örs’e buz tedavisi uyguladı.

Edinilen bilgiye göre; Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

HÜSEYİN ÖRS’ÜN KALBİ DURDU

TELE1’den İrem Yıldırım’a konuşan İYİ Partili Aylin Cesur, AKP’li Işık’ın yumruklu saldırısı sonucu Örs’ün kalbinin durduğunu belirterek “AKP’li Zafer Işık’ın yumruk attığı vekilimiz Örs’ün kalbi durdu. Elektro şok ile yapılan müdahale ile hayata döndü. Şu anda yoğun bakımda kritik süreç devam ediyor. Kalp rahatsızlığı vardı, bir yıl önce pil takılmıştı. Kalbi kavga sonrasında aldığı darbenin hemen ardından durma aşamasına geldi. Hızla yapılan elektro şok ile yapılan müdahale ile Örs geri döndü.” dedi.

Daha sonra basın açıklaması yapan Cesur, Örs’ün sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri aktardı:

Saldırı sonrası başına uğradığı darbe sonucu vekilimizin durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben kendisini revire götürmek gerektiği için eşlik ettim. TBMM revirinde EKG çektik. Kendisine geçen sene pil takıldığını bildiğim için EKG çekilmesini istemiştim. EKG’si çekildiğinde kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin bozulduğunu gördük. Kalbi taşikardi halindeydi. Derhal ambulansla Güven Hastanesi’ne getirmeye karar verdik. Oradaki ilk müdahale ile ilaç uygulandı. Hastaneye getirmeden önce arayarak kardiyoloji ve acil hocalarının hazır olmalarını rica ettik. Yapılan müdahale kalbin geri döndürülmesi tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Şu anda hayati tehlikesi sürdüğü için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Örs, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle haziran 2021’de Ankara Güven Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hüseyin Örs, ilk kontrollerinden sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

İYİ Parti Kurucusu ve İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Örs’ün hayati tehlikesi olmadığını belirterek şu açıklamada bulundu:

Biricik dostum, abim ve yol arkadaşım Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs’ün uğradığı alçak saldırıdan dolayı çok üzgünüm. Şükürler olsun ki hayati tehlikemiz yok. En kısa zamanda Hüseyin Hoca’mız aramıza dönecek ve zorbalığa karşı mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

 

 

Bütçe görüşmelerinde Genel Kurul karıştı! AKP’li ve CHP’li vekiller karşı karşıya geldi