TBMM Başkanı Şentop’tan ‘Semra Güzel’ açıklaması

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 2:07 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 2:16 pm

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, medyada yayınlanan fotoğraflarıyla gündem olan HDP’li vekil Semra Güzel için “2019’da hazırlanan dosyanın içinde belge var mı diye inceliyorlar” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, medyada yayınlanan “PKK militanı ile fotoğrafı çıktı” şeklindeki haberlerle kendisine yargısız infaz yapıldığını söyledi. Güzel, “Kirli odaklar 5 yıl önce çözüm sürecinde devletin bilgisi dahilinde gerçekleşen görüşmelerin fotoğraflarıyla yargısız infaz peşindeler’ dedi.

Gündem olan fotoğraflarla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan da açıklama geldi. Şentop konuyla ilgili bir soru üzerine, “Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Şentop “Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. 2019 yılı Mart ayında hazırlanmış bir dosya. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceliyorlar” ifadelerini kullandı.

HDP’li Semra Güzel’den açıklama: Fotoğraflar çözüm sürecinden