TBMM Başkanı Şentop: Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE’ye gidecek

Yayın tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 2:50 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2022 Perşembe 2:50 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Birleşik Arap Emirlikleri‘ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyarette AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret edeceğini söyledi.

TBMM Başkanı Şentop, BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. Orada BAE Federal Ulusal Konsey Başkanı Saqr Ghobash ile görüşen Şentop, parlamento heyetiyle de bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin daha ileri düzeye taşınması konusunda temenniler dile getirildi.

“BAE İLE YENİ BİR DÖNEME GİRDİK”

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye ile BAE’nin yeni bir döneme girdiğini söyleyerek ” Ekonomik ve ticari olarak da ciddi ilişkilerimiz mevcut.” diyerek, iki ülke arasında her alandaki ilişkilerin ileri düzeye taşınması gerektiğini vurguladı. Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın da BAE’ye önümüzdeki günlerde ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

BAE Federal Ulusal Konsey Başkanı Ghobash ise Türkiye ile mevcut ilişkilerin çok daha ileri düzeye taşınmasını umduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan BAE açıklaması

Kılıçdaroğlu’dan hem Erdoğan’a hem de BAE’ye sert çıkış