Barolar, Feyzioğlu’na karşı yeniden harekete geçti

Yayın tarihi: 1 Kasım 2019 Cuma 3:48 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 3:59 pm

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Aydın ve Van baro yönetimleri, TBB’nin “seçimli olağanüstü genel kurula gidebilmesi” için farklı zamanlarda ayrı ayrı karar aldı. Barolar, genel kurul talepli bu kararları TBB Yönetim Kurulu’na gönderdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nun olağanüstü genel kurul taleplerini ‘usulü’ gerekçesiyle reddettiği 10 baro, güncel tarihli yeni kararları önümüzdeki hafta yapılacak TBB Yönetim Kurulu toplantısında aynı anda sunmaya hazırlanıyor.

Duvar’ın haberine göre, TBB Yönetim Kurulu, Antalya Barosu’nun gönderdiği kararı güncel tarihli olmadığı gerekçesiyle değerlendirmeye almadı. TBB’nin bu kararı ile olağanüstü genel kurul talebi için gereken 10 baro şartı sağlanamadı ve baroların çağrısı reddedildi.

Bu gelişme üzerine İstanbul başta olmak üzere 10 baro, yönetim kurullarında aldıkları güncel tarihli yeni kararları TBB Yönetim Kurulu toplantısı öncesi toplu şekilde sunmaya hazırlanıyor.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, TBB’yi olağanüstü genel kurula götürebilmek için 10 baro tarafından alınan mevcut kararın ortaklaştırılarak yeniden alınacağını söyledi. Durakoğlu, önümüzdeki hafta yapılacak TBB Yönetim Kurulu’na alınan kararların aynı anda sunulacağını kaydetti.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ise, aldıkları kararın arkasında olduklarını ifade etti. 10 baronun ortak gündemle aldıkları yeni kararları TBB toplantısı öncesi eş zamanlı vereceklerini ifade eden Balkan, “Ondan sonra TBB’nin kararı beklenecek. 10 baro kararı TBB’nin önünde olacak” dedi.