TBB Boğaziçi’ne hukuk ve iletişim fakültesi açılması kararını Danıştay’a taşıdı

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 12:00 am - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 12:00 am

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk ve iletişim fakültesi açılması kararının yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a başvurdu.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Boğaziçi Üniversitesinde hukuk ve iletişim fakültesi açılması kararının yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a başvurdu. Birlik,  fakültenin açılmasına karşı açılan davaya da katılım başvurusu yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın imzasıyla kurulan fakültelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten TBB’nin açıklaması şöyle:

“Anayasa ve yasalarımız, fakültelerin kanunla kurulacağını hükme bağlamıştır. Cumhurbaşkanı kararı bireysel işlem niteliğinde olduğundan, düzenleyici işlem nitelikli dava konusu karar açıkça Anayasa’ya aykırıdır. Ayrıca gerekli ihtiyaç analizleri ve akademik alt yapı çalışmaları yapılmadan kontrolsüz şekilde açılan hukuk fakültelerine bir yenisinin daha eklenmesinde hiçbir kamu yararı bulunmamaktadır. Bu gerekçelerle Birliğimiz tarafından, Boğaziçi Üniversitesi’nde Hukuk ve İletişim fakültelerinin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararına karşı açılan iptal davasına, davacılar yanında ‘Hukuk Fakültesi kurulmasına ilişkin kısım yönünden’ katılma talebinde bulunulmuştur.

Danıştay’a yapılan başvuruda, Cumhurbaşkanlığı kararının iptali ile yargılama sonuçlanıp hüküm verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulması istenmiştir.”

Türkiye Barolar Birliği elektrik zammının iptali için dava açtı