TBB Başkan Yardımcısı Özbek’ten, Feyzioğlu’na sert yanıt

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 9:31 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma 9:31 pm

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek, Başkan Metin Feyzioğlu’nun çoklu baro düzenlemesi ile birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir’in Türkiye Barolar Birliği üzerindeki vesayetine son verildiğini ve bunun da “devrim niteliğinde” olduğu sözlerine yanıt verdi. Özbek, “Tam aksine barolar tahakküm altına alınıyor. Barolar siyasi gücün vesayeti altına sokuluyor!” dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu A Haber yayınında Meclis’ten geçerek yasalaşan çoklu baro düzenlemesini değerlendirirken, “devrim niteliğinde” olan kısmının gözden kaçırıldığını belirterek, üç büyük şehrin vesayetine son verildiğini ileri sürdü. Feyzioğlu, tüm baroların Türkiye Barolar Birliği’nin asli unsuru hale geldiğini, böylece 1969’daki kuruluş ruhuna dönüldüğünü kaydetti.

Feyzioğlu’nun bu sözlerine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt veren TBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek, şu ifadeleri kullandı:

”İstanbul, Ankara, İzmir barolarının TBB üzerinde tahakkümü söz konusu değil. Tam aksine barolar tahakküm altına alınıyor. Barolar siyasi gücün vesayeti altına sokuluyor!’

Feyzioğlu, daha önce de katıldığı bir televizyon programında, “Çoklu baroya karşıyız. Dün de karşıydık bugün de karşıyız” ifadelerini kullanmıştı.

“Çoklu baroya dün de karşıydık, bugün de karşıyız” demişti
TBB Başkanı Feyzioğlu yasanın hazırlık sürecinde çoklu baro düzenlemesine destek verdikleri iddiasını yalanlamış, “Biz iki sene önce de karşıydık, bugün de karşıyız” demişti.