Tazminatlarını isteyen işçilerin eylemine jandarma engeli

Yayın tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 1:44 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 3:48 pm

Tekno Maccaferri fabrikasının kapanma kararı sonrası fabrikada bekleyişe geçerek haklarını isteyen işçiler jandarma engeliyle karşılaştı.

Düzce’de kurulu Tekno Maccaferri işyerinin kapanma kararı almasının ardından DİSK Metal İş Üyesi işçiler tazminatlarının ödenmesi için fabrika içerisinde bekliyorken gece yarısı savcılık talimatıyla jandarma müdahalesiyle dışarı çıkarıldı.

Yasal ve anayasal hakları olan “Kıdem ve İhbar tazminatları” haklarını talep eden işçiler, kapanan işyerinin yamekhanesinde hakları için bekleyişlerini sürdürürken jandarma müdahalesi ile karşılaştılar.

2017 Eylül ayında toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine ekmeklerini büyütmek için son çare olarak greve çıkan Tekno Maccaferri işçileri, yasayı uygulayarak fabrikadan mal çıkışını engellemesi gereken jandarmanın sert müdahalesiyle iki kez karşılaşmıştı. Grevde mal çıkışına izin vermeyen işçiler jandarma tarafından darp edilerek yerlerde sürüklenmişlerdi.

‘İşçiler krizin sebebi değildir ve kurbanları da olmayacaktır’

İşçilere yönelik müdahalenin ardından DİSK Birleşik Metal İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Ülkeyi yerli ve yabancı sermaye için cennete, işçi ve emekçiler için cehenneme çevirenlere, üyemiz işçilerin hakların gasp ettirmeyeceğiz. İşçiler gece yarısı soğuk havada hakları için kararlılıkla işyeri önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Kazanılmış haklarımızı alana kadar da hiçbir yere gitmeyeceğiz. Gün dayanışma günü”dür diyoruz. Ve değerli basınımız ve demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz” denildi.